Bryndzovník so cherry paradajkami

Bryndzovník so cherry paradajkami

Bryndzovník s cherry paradajkami pripravíte jednoducho a radosť z neho bude mať celá rodina. Je to vlastne akoby slaný tart s plnkou z cibule, smotany, bryndze a vajec, ktorý je dochutený a zapečený, kým povrch nestmavne a plnka nie je pevná. Nezabudnite pridať lístky čerstvého tymiánu, bryndzovník bude krajšie voňať, ale aj výraznejšie chutiť.

Na korpus

  • 250 ghladká múka

  • 1 štipkasoľ

  • 150 gstudené maslo

  • 6 PLstudená voda

Na marinovanú cibuľu

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 100 mlbiely vínny ocot

Na náplň

  • 2 ksvajcia

  • 80 ml30 % smotana

  • 150 gbryndza

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 150 gcherry paradajky

  • 4 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. Múku zmiešame so soľou, pridáme maslo nakrájané na kocky a vypracujeme mrveničku. Postupne prilievame vodu a rýchlo ju zapracujeme do cesta. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke asi 30 minút.

  2. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Namočíme ich do vínneho octu na 30 minút. Cesto rozvaľkáme a vystelieme ním formu s priemerom 24 cm, v ktorej máme papier na pečenie. Navrch položíme ďalší papier a posypeme suchými fazuľami. Korpus pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Potom odstránime papier s fazuľami.

  3. Vajcia rozšľaháme, zmiešame so smotanou, bryndzou, soľou a korením podľa chuti. Pripravenou zmesou polejeme cesto vo forme. Navrch rozložíme polovice cherry paradajok, odkvapkané kolieska cibule, pridáme tymián a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 až 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Bezmäsité jedlá
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.