Bryndzovník so cherry paradajkami
Bryndzovník s cherry paradajkami pripravíte jednoducho a radosť z neho bude mať celá rodina. Je to vlastne akoby slaný tart s plnkou z cibule, smotany, bryndze a vajec, ktorý je dochutený a zapečený, kým povrch nestmavne a plnka nie je pevná. Nezabudnite pridať lístky čerstvého tymiánu, bryndzovník bude krajšie voňať, ale aj výraznejšie chutiť.
Na korpus
250 ghladká múka
1 štipkasoľ
150 gstudené maslo
6 PLstudená voda
Na marinovanú cibuľu
1 ksčervená cibuľa
100 mlbiely vínny ocot
Na náplň
2 ksvajcia
80 ml30 % smotana
150 gbryndza
soľ
mleté čierne korenie
150 gcherry paradajky
4 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
Múku zmiešame so soľou, pridáme maslo nakrájané na kocky a vypracujeme mrveničku. Postupne prilievame vodu a rýchlo ju zapracujeme do cesta. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chladničke asi 30 minút.
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Namočíme ich do vínneho octu na 30 minút. Cesto rozvaľkáme a vystelieme ním formu s priemerom 24 cm, v ktorej máme papier na pečenie. Navrch položíme ďalší papier a posypeme suchými fazuľami. Korpus pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Potom odstránime papier s fazuľami.
Vajcia rozšľaháme, zmiešame so smotanou, bryndzou, soľou a korením podľa chuti. Pripravenou zmesou polejeme cesto vo forme. Navrch rozložíme polovice cherry paradajok, odkvapkané kolieska cibule, pridáme tymián a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 až 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre