Buchty s rumovou omáčkou a zmrzlinou

Buchty s rumovou omáčkou a zmrzlinou

Buchty s rumovou omáčkou a zmrzlinou sú ďalším potvrdením toho, že aj z obyčajného kysnutého cesta môžete vytvoriť luxusný dezert. Jednoducho, nie sú buchty ako buchty, a keď ich budete podávať tak, ako sú pripravené v recepte, vyslúžite si iba pochvalné reakcie.

Na cesto

  • 500 ghladká múka

  • 30 gdroždie

  • 80 gkrupicový cukor

  • 200 mlmlieko

  • 2 ksvajcia

  • 1 štipkasoľ

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 100 gmaslo

Na náplň

  • 250 gmäkký tvaroh v kocke

  • 150 gricotta

  • 80 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 1 ksvajce

  • 1 PLnastrúhaná citrónová kôra

  • 2 PLcitrónová šťava

Na rumovú omáčku

  • 60 gsušené hrozienka

  • 100 mlrum

  • 200 gkrupicový cukor

  • 150 mlhorúca voda

Na dokončenie

  • 10 kszmrzlina (1 kopček na porciu)

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Do misy preosejeme múku a urobíme do nej jamku. Do nej rozdrobíme droždie, zasypeme ho lyžicou cukru a zalejeme polovicou vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme zvyšné mlieko, vajcia, soľ, vanilkový cukor, zvyšný cukor, polovicu rozpusteného masla a vypracujeme hladké a nelepivé cesto. Necháme 60 minút kysnúť.

  2. Tvaroh zmiešame s ricottou, obomi druhmi cukru, vajcom, kôrou a šťavou z citróna. Nakysnuté cesto zľahka prepracujeme, rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a pokrájame na 20 štvorcov. Do každého štvorca dáme lyžicu plnky. Okraje cesta k sebe dobre pritlačíme.

  3. Do pekáča nalejeme zvyšné rozohriate maslo, každú buchtu potrieme a uložíme tesne vedľa seba. Necháme asi 15 minút kysnúť a potom ich pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení vyklopíme z pekáča na kovovú mriežku, oddelíme od seba buchty a necháme ich vychladnúť.

  4. Hrozienka namočíme do rumu a necháme asi 15 minút odpočívať. Do kastrólika nasypeme cukor a necháme ho pozvoľna skaramelizovať. Odstavíme ho z ohňa a zalejeme horúcou vodou. Necháme mierne vychladnúť a pridáme rum s hrozienkami. Podávame podliate rumovou omáčkou a pridáme aj kopček zmrzliny. Pred podávaním pocukrujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Dezerty
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.