Bulgur s kuracím plátkom na kari a granátovým jablkom
Trocha exotiky a veľa zaujímavých chutí sa spoji v tomto recepte. Bulgur s kuracím plátkom na karí a granátovým jablkom vyzerá skutočne lákavo a milovníci dobrého jedla a modernejších receptov si tak isto prídu na svoje.
Ingrediencie
250 gbiely jogurt
400 gkuracie prsia
1 ČLkari korenie
soľ
1 ksčervená cibuľa
2 PLolivový olej
250 gbulgur
extra panenský olivový olej
1 ksgranátové jablko
1 hrsťsušené hrozienka
čerstvá mäta
1 kscitrónová šťava z jedného citróna
mleté čierne korenie
Postup
Jogurt premiešame s kari korením, mäso očistíme, osolíme a potrieme pripravenou zmesou. Necháme aspoň 20 minút odležať pri izbovej teplote. Cibuľu nakrájame na osminky a orestujeme ju na oleji.
Bulgur uvaríme vo vriacej vode do mäkka, precedíme a pokvapkáme olejom. Udržujeme v teple. Mäso rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre pri 180 °C asi 20 minút.
Bulgur premiešame so semienkami granátového jablka, hrozienkami, restovanou cibuľou, nasekanou mätou a dochutíme citrónovou šťavou. Osolíme, okoreníme a doplníme pripraveným mäsom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre