Bulgur s kuracím plátkom na kari a granátovým jablkom

Bulgur s kuracím plátkom na kari a granátovým jablkom

Trocha exotiky a veľa zaujímavých chutí sa spoji v tomto recepte. Bulgur s kuracím plátkom na karí a granátovým jablkom vyzerá skutočne lákavo a milovníci dobrého jedla a modernejších receptov si tak isto prídu na svoje.

Ingrediencie

  • 250 gbiely jogurt

  • 400 gkuracie prsia

  • 1 ČLkari korenie

  • soľ

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 PLolivový olej

  • 250 gbulgur

  • extra panenský olivový olej

  • 1 ksgranátové jablko

  • 1 hrsťsušené hrozienka

  • čerstvá mäta

  • 1 kscitrónová šťava z jedného citróna

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Jogurt premiešame s kari korením, mäso očistíme, osolíme a potrieme pripravenou zmesou. Necháme aspoň 20 minút odležať pri izbovej teplote. Cibuľu nakrájame na osminky a orestujeme ju na oleji.

  2. Bulgur uvaríme vo vriacej vode do mäkka, precedíme a pokvapkáme olejom. Udržujeme v teple. Mäso rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre pri 180 °C asi 20 minút.

  3. Bulgur premiešame so semienkami granátového jablka, hrozienkami, restovanou cibuľou, nasekanou mätou a dochutíme citrónovou šťavou. Osolíme, okoreníme a doplníme pripraveným mäsom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.