Bylinkové krekry s ricottou
Bylinky sa dajú použiť do rôznych druhov receptov. Do slaných i sladkých, mäsitých aj bezmäsitých a rovnako vynikajúco chutia aj v krehkom pečive. Vyskúšajte bylinkové krekry s ricottou a vychutnajte si ich s pohárom bieleho vína. Rozvinie autentickú chuť čerstvých byliniek.
Ingrediencie
1/2 zväzokčerstvá bazalka
1/2 zväzokčerstvá petržlenová vňať
1 vetvičkačerstvý rozmarín
100 gmaslo
100 gricotta
100 gmúka
soľ
1 ksvajce na potretie
2 PLsezamové semienka
hladká múka (pod cesto na pomúčenie dosky)
Postup
Lístky bazalky, petržlenovú vňať a rozmarín umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Polovicu rozmarínu si odložíme stranou.
Zmäknuté maslo, ricottu a múku preosiatu so soľou spracujeme na hladké cesto. Nakoniec do nej vmiešame bylinky. Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke asi 30 minút odpočívať.
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát. Formičkami vykrojíme krekry a dáme ich na plechy vystlané papierom na pečenie.
Krekry potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a zvyšným rozmarínom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 12 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Môžeme podávať s rôznymi dipmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre