Bylinkové krekry s ricottou

Bylinkové krekry s ricottou

Bylinky sa dajú použiť do rôznych druhov receptov. Do slaných i sladkých, mäsitých aj bezmäsitých a rovnako vynikajúco chutia aj v krehkom pečive. Vyskúšajte bylinkové krekry s ricottou a vychutnajte si ich s pohárom bieleho vína. Rozvinie autentickú chuť čerstvých byliniek.

Ingrediencie

  • 1/2 zväzokčerstvá bazalka

  • 1/2 zväzokčerstvá petržlenová vňať

  • 1 vetvičkačerstvý rozmarín

  • 100 gmaslo

  • 100 gricotta

  • 100 gmúka

  • soľ

  • 1 ksvajce na potretie

  • 2 PLsezamové semienka

  • hladká múka (pod cesto na pomúčenie dosky)

Postup

  1. Lístky bazalky, petržlenovú vňať a rozmarín umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Polovicu rozmarínu si odložíme stranou.

  2. Zmäknuté maslo, ricottu a múku preosiatu so soľou spracujeme na hladké cesto. Nakoniec do nej vmiešame bylinky. Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke asi 30 minút odpočívať.

  3. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát. Formičkami vykrojíme krekry a dáme ich na plechy vystlané papierom na pečenie.

  4. Krekry potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a zvyšným rozmarínom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 12 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Môžeme podávať s rôznymi dipmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Nátierky a dressingy
Bezmäsité jedlá
Grilovačka
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.