Caesar šalát s kuracím mäsom a krutónmi
Caesar šalát s kuracím mäsom a krutónmi je tým typom šalátu, ktorý vás zasýti minimálne tak ako hlavné jedlo. Chrumkavé listy rímskeho šalátu s chrumkavými krutónmi sa perfektne hodia ku grilovanému mäsu ochutenému marinádou. Ak máte doma ančovičky, určite ich nevynechajte – šalát skvele doplnia o novú chuť.
Na kuracie prsia
250 gkuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
1/2 ČLkari korenie
1/2 ČLmletá červená sladká paprika
1 PLsójová omáčka
Na zálievku
100 gmajonéza
1 strúčikcesnaku
1 ČLplnotučná horčica
1 ČLtrstinový cukor
soľ
mleté čierne korenie
1 PLbiely vínny ocot
1 ČLworcesterská omáčka
Na dokončenie
olivový olej
1/2 ksbageta
rímsky šalát
parmezán
4 ksančovičky k podávaniu
Postup
Mäso očistíme, osolíme a okoreníme. V mise zmiešame lyžicu oleja s korením a sójovou omáčkou, do marinády vložíme mäso aspoň na 30 minút alebo najlepšie cez noc. Suroviny na zálievku rozmixujeme a bagetu nakrájame na kocky.
Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja a opečieme na ňom mäso z oboch strán do zlatista. Dopečieme v rúre na programe gril asi 6 minút. Hotové mäso nakrájame na plátky. A potom v rovnakej panvici opečieme kocky bagety.
Listy šalátu umyjeme a natrháme na kúsky, dáme do misy, pridáme dresing a premiešame. Ochutené listy ihneď preložíme na taniere a poukladáme plátky mäsa. Podľa chuti môžeme doplniť ančovičkami. Pridáme aj krutóny a posypeme hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre