Celozrnná pizza z pomaly kysnutého cesta

Celozrnná pizza z pomaly kysnutého cesta

Na to, aby ste upiekli dokonalú pizzu potrebujete poznať niektoré tipy a triky. Celozrnná pizza z pomaly kysnutého cesta napríklad potrebuje dostatok času a starostlivosti, kým cesto nerozprestriete na plech. Vyskúšajte tento spôsob prípravy a zistíte, že takéto cesto chutí trochu inak, ako ste bežne zvyknutí.

Na cesto (2 pizze s priemerom 30 cm)

  • 600 gcelozrnná múka s vysokým obsahom lepku

  • 8 gkryštálový cukor

  • 15 gsoľ

  • 1 a 1/2 PLolivový olej

  • 20 gčerstvé droždie

  • hladká múka na podsypanie

Na náplň

  • 400 gsekané paradajky

  • 1/2 ČLsušené oregano

  • soľ

  • 120 gsyr mozzarella

  • 120 gmrazený listový špenát (po rozmrazení)

  • 1 strúčikcesnaku

  • 120 gkonzerva tuniaka v olivovom oleji

  • 1 ksčervená cibuľa

Na ozdobenie

  • olivový olej

  • 4 vetvičkyčerstvé oregano

Postup

  1. Preosiatu múku zmiešame s cukrom a soľou, vmiešame olivový olej a pridáme droždie. Potom pomaly vmiešavame 360 ml studenej vody. Vymiesime hladké a nelepivé cesto, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky.

  2. Po 3 hodinách znova premiesime, za ďalšie 3 hodiny zopakujeme a znovu necháme odležať 3 hodiny. Potom dáme cesto na pomúčenú dosku, poslednýkrát premiesime, vytvarujeme bochník a ten vytvarujeme na pizzu. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

  3. Paradajky zmiešame s oreganom a ľahko osolíme. Zmes rozotrieme na cesto a poukladáme potrhanú mozzarellu. Navrstvíme špenát zmiešaný s prelisovaným cesnakom, precedeného tuniaka a nakoniec posypeme nakrájanou červenou cibuľou.

  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri minimálnej teplote 250 °C do zlatista asi 12 až 15 minút. Po upečení pokvapkáme olivovým olejom a posypeme lístkami čerstvého oregana. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.