Celozrnná pizza z pomaly kysnutého cesta
Na to, aby ste upiekli dokonalú pizzu potrebujete poznať niektoré tipy a triky. Celozrnná pizza z pomaly kysnutého cesta napríklad potrebuje dostatok času a starostlivosti, kým cesto nerozprestriete na plech. Vyskúšajte tento spôsob prípravy a zistíte, že takéto cesto chutí trochu inak, ako ste bežne zvyknutí.
Na cesto (2 pizze s priemerom 30 cm)
600 gcelozrnná múka s vysokým obsahom lepku
8 gkryštálový cukor
15 gsoľ
1 a 1/2 PLolivový olej
20 gčerstvé droždie
hladká múka na podsypanie
Na náplň
400 gsekané paradajky
1/2 ČLsušené oregano
soľ
120 gsyr mozzarella
120 gmrazený listový špenát (po rozmrazení)
1 strúčikcesnaku
120 gkonzerva tuniaka v olivovom oleji
1 ksčervená cibuľa
Na ozdobenie
olivový olej
4 vetvičkyčerstvé oregano
Postup
Preosiatu múku zmiešame s cukrom a soľou, vmiešame olivový olej a pridáme droždie. Potom pomaly vmiešavame 360 ml studenej vody. Vymiesime hladké a nelepivé cesto, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky.
Po 3 hodinách znova premiesime, za ďalšie 3 hodiny zopakujeme a znovu necháme odležať 3 hodiny. Potom dáme cesto na pomúčenú dosku, poslednýkrát premiesime, vytvarujeme bochník a ten vytvarujeme na pizzu. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Paradajky zmiešame s oreganom a ľahko osolíme. Zmes rozotrieme na cesto a poukladáme potrhanú mozzarellu. Navrstvíme špenát zmiešaný s prelisovaným cesnakom, precedeného tuniaka a nakoniec posypeme nakrájanou červenou cibuľou.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri minimálnej teplote 250 °C do zlatista asi 12 až 15 minút. Po upečení pokvapkáme olivovým olejom a posypeme lístkami čerstvého oregana. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre