Celozrnné cupcakes s medom
Celozrnné cupcakes s medom si určite obľúbite. Špaldová múka im dodáva jemne orieškovú chuť a tú zvýrazňuje aj citrón a med. Ak máte chuť, pridajte aj trochu mletej škorice, ktorá takúto chuťovú kombináciu ešte viac vylepší.
Na cesto
2 ksdobre dozretý (mäkší) banán
2 ksvajcia
60 gmed
220 gcmar
1 kscitrón
250 gcelozrnná špaldová múka + na vysypanie
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
1 ČLjedlá sóda
40 gmak mletý
30 groztopené maslo + na vymazanie
Na dokončenie
200 mlsmotana na šľahanie
machovka na ozdobenie
Postup
Banány olúpeme a vidličkou roztlačíme na kašu, Spoločne vyšľaháme vajcia s medom do peny. Potom vmiešame cmar, nastrúhanú kôru a šťavu z citróna. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, sódu, mak a maslo. Formičky na muffiny vymažeme tukom a vysypeme celozrnnou múkou a naplníme cestom.
Pečieme ich v predhriatej rúre pri 160 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha a preložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na povrch muffinov nastriekame šľahačku a ozdobíme ich machovkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre