Celozrnné cupcakes s medom

Celozrnné cupcakes s medom

Celozrnné cupcakes s medom si určite obľúbite. Špaldová múka im dodáva jemne orieškovú chuť a tú zvýrazňuje aj citrón a med. Ak máte chuť, pridajte aj trochu mletej škorice, ktorá takúto chuťovú kombináciu ešte viac vylepší.

Na cesto

  • 2 ksdobre dozretý (mäkší) banán

  • 2 ksvajcia

  • 60 gmed

  • 220 gcmar

  • 1 kscitrón

  • 250 gcelozrnná špaldová múka + na vysypanie

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 1 ČLjedlá sóda

  • 40 gmak mletý

  • 30 groztopené maslo + na vymazanie

Na dokončenie

  • 200 mlsmotana na šľahanie

  • machovka na ozdobenie

Postup

  1. Banány olúpeme a vidličkou roztlačíme na kašu, Spoločne vyšľaháme vajcia s medom do peny. Potom vmiešame cmar, nastrúhanú kôru a šťavu z citróna. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, sódu, mak a maslo. Formičky na muffiny vymažeme tukom a vysypeme celozrnnou múkou a naplníme cestom.

  2. Pečieme ich v predhriatej rúre pri 160 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme do tuha a preložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na povrch muffinov nastriekame šľahačku a ozdobíme ich machovkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Dezerty
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.