Čerešňová bublanina
Každý z nás má iné letné spomienky a pre mnohých je tou spomienkou ovocný koláč. Upečte si preto čerešňovú bublaninu, aj keď ovocie môžete použiť ľubovoľné, a zaspomínajte si na bezstarostné letné prázdniny, ktoré voňali čerstvo upečenou sladkosťou.
Ingrediencie
3 ksvajcia
200 gkrupicový cukor
250 ml40 % smotana na šľahanie
380 gpolohrubá múka
1 kskypriaci prášok do pečiva
tuk na vymastenie plechu
hrubá múka na vysypanie plechu
500 gvykôstkované čerešne
práškový cukor na posypanie
Postup
Vajcia prešľaháme s cukrom, prilejeme smotanu izbovej teploty a potom zapracujeme múku rozmiešanú s práškom do pečiva.
Plech na pečenie s rozmermi 25x30 cm vymažeme tukom a vysypeme múkou.
Cesto nalejeme na plech, poukladáme čerešne a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a pocukrujeme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre