Čerešňová bublanina

Čerešňová bublanina

Každý z nás má iné letné spomienky a pre mnohých je tou spomienkou ovocný koláč. Upečte si preto čerešňovú bublaninu, aj keď ovocie môžete použiť ľubovoľné, a zaspomínajte si na bezstarostné letné prázdniny, ktoré voňali čerstvo upečenou sladkosťou.

Ingrediencie

  • 3 ksvajcia

  • 200 gkrupicový cukor

  • 250 ml40 % smotana na šľahanie

  • 380 gpolohrubá múka

  • 1 kskypriaci prášok do pečiva

  • tuk na vymastenie plechu

  • hrubá múka na vysypanie plechu

  • 500 gvykôstkované čerešne

  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Vajcia prešľaháme s cukrom, prilejeme smotanu izbovej teploty a potom zapracujeme múku rozmiešanú s práškom do pečiva.

  2. Plech na pečenie s rozmermi 25x30 cm vymažeme tukom a vysypeme múkou.

  3. Cesto nalejeme na plech, poukladáme čerešne a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a pocukrujeme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Koláče
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.