Čerešňová torta

Čerešňová torta

Najlepšie dezerty sa dajú vytvárať počas leta, pretože s ovocím hneď získajú väčšie čaro. Napríklad čerešňová torta skvele vyzerá aj skvele chutí. Takúto tortu istotne oceníte na záhradnej oslave alebo len tak, na osladenie bežného dňa. Je šťavnatá, jemná a nikdy sa jej neprejete.

Na korpus

  • 120 gmaslo

  • 130 gpráškový cukor

  • 3 ksvajcia

  • 1 ksnastrúhaná citrónová kôra a šťava z 1 citróna

  • 200 ghladká múka

  • 1 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 1 ksjablko

Na čerešňové pyré

  • 600 gčerešne

  • 50 gkrupicový cukor

  • 2 PLkukuričný škrob

Na náplň

  • 300 mlmlieko

  • 80 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový pudingový prášok

  • 250 gmaslo

Na dokončenie

  • 100 gčerešne na ozdobenie

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, zašľaháme vajcia, kôru a šťavu z citróna. Vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a nastrúhané jablko.

  2. Naplníme do formy (s priemerom 16 cm) a pečieme pri 150 °C asi 45 minút. Korpus rozkrojíme na 3 diely. Čerešne odkôstkujeme a rozmixujeme, privedieme k varu s cukrom a pridáme 50 ml vody s rozmiešaným škrobom. Varíme 2 minúty.

  3. Z mlieka, cukru, pudingu uvaríme hustý krém, ktorý necháme za stáleho miešania vychladnúť. Pridáme kúsky masla, vyšľaháme a vmiešame polovicu čerešňového pyré.

  4. Krém rozdelíme na 3 diely, na každý korpus rozotrieme pyré a krém, dáme ich na seba a tortu uložíme do chladničky stuhnúť. Potom celú tortu potrieme krémom a povrch ozdobíme čerešňami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.