Čerešňová torta
Najlepšie dezerty sa dajú vytvárať počas leta, pretože s ovocím hneď získajú väčšie čaro. Napríklad čerešňová torta skvele vyzerá aj skvele chutí. Takúto tortu istotne oceníte na záhradnej oslave alebo len tak, na osladenie bežného dňa. Je šťavnatá, jemná a nikdy sa jej neprejete.
Na korpus
120 gmaslo
130 gpráškový cukor
3 ksvajcia
1 ksnastrúhaná citrónová kôra a šťava z 1 citróna
200 ghladká múka
1 ČLkypriaci prášok do pečiva
1 ksjablko
Na čerešňové pyré
600 gčerešne
50 gkrupicový cukor
2 PLkukuričný škrob
Na náplň
300 mlmlieko
80 gpráškový cukor
1 balenievanilkový pudingový prášok
250 gmaslo
Na dokončenie
100 gčerešne na ozdobenie
Postup
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, zašľaháme vajcia, kôru a šťavu z citróna. Vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a nastrúhané jablko.
Naplníme do formy (s priemerom 16 cm) a pečieme pri 150 °C asi 45 minút. Korpus rozkrojíme na 3 diely. Čerešne odkôstkujeme a rozmixujeme, privedieme k varu s cukrom a pridáme 50 ml vody s rozmiešaným škrobom. Varíme 2 minúty.
Z mlieka, cukru, pudingu uvaríme hustý krém, ktorý necháme za stáleho miešania vychladnúť. Pridáme kúsky masla, vyšľaháme a vmiešame polovicu čerešňového pyré.
Krém rozdelíme na 3 diely, na každý korpus rozotrieme pyré a krém, dáme ich na seba a tortu uložíme do chladničky stuhnúť. Potom celú tortu potrieme krémom a povrch ozdobíme čerešňami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre