Čerešňový tvarožník
Čerešňový tvarožník je koláč, ktorý svojou chuťou poteší každého maškrtníka. Tenkú vrstvu cesta dokonale dopĺňa bohatá náplň z tvarohu a mascarpone a chuť leta mu dodávajú tmavočervené čerešne. Stuhnutý a čerstvo vytiahnutý z chladničky, chutí najlepšie aj najosviežujúcejšie.
Na cesto
300 ghladká múka
70 gpráškový cukor
150 gmaslo
1 ksžĺtok
1 štipkasoľ
Na náplň
350 gmäkký tučný tvaroh
250 gmascarpone
2 ksvajcia
40 gpráškový cukor
120 gvykôstkované čerešne na ozdobenie
Postup
Múku zmiešame s cukrom, maslom, žĺtkom a soľou. Hladké cesto necháme 120 minút odležať.
Potom ho vyvaľkáme na tenký plát, ktorým vystelieme dno i boky formy s priemerom 20 cm.
Tvaroh, mascarpone, vajcia a cukor prešľaháme. Náplň nalejeme na cesto vo forme a vtlačíme do neho čerešne. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 165 °C asi 60 minút. Necháme vychladnúť a uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť čerešňami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre