Čerešňový závin Mon Cherri

Čerešňový závin Mon Cherri

Väčšina z nás si v závine predstaví bohatú makovú alebo orechovú plnku. Čerešňový závin Mon Cherri je sezónnou záležitosťou, ktorú ale musíte bezpodmienečne ochutnať. Spojenie čokolády a čerešní je ikonické aj pre slávne pralinky. Nimi inšpirované si závin v tejto podobe môžete pripraviť aj doma. Je to nenáročné a skvelé.

Ingrediencie

  • 450 gpolohrubá múka

  • 15 gsušené droždie

  • 100 gtrstinový cukor

  • 2 ksvajcia

  • 185 mlvlažné mlieko

  • 150 gmaslo

  • 200 gčokoláda na varenie

  • 220 gčerešne

  • 2 PLportské víno

  • 2 PLpráškový cukor

Postup

  1. Múku zmiešame s droždím a cukrom. Pridáme vajcia, mlieko a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré v mise zakryjeme potravinovou fóliou a necháme ho vykysnúť do dvojnásobného objemu (asi 1 hodinu).

  2. Vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na približne 35 cm dlhý pás, posypeme nalámanou čokoládou a čerešňami premiešanými s portským vínom. Zavinieme dva záviny, ktoré potom spletieme do špirály.

  3. Vzniknutý závin preložíme do formy s veľkosťou 30x10 cm vystlanej papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a vo vyhriatej rúre pri 180 °C pečieme asi 50 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Po vychladnutí pocukríme. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.