Čerešňový závin Mon Cherri
Väčšina z nás si v závine predstaví bohatú makovú alebo orechovú plnku. Čerešňový závin Mon Cherri je sezónnou záležitosťou, ktorú ale musíte bezpodmienečne ochutnať. Spojenie čokolády a čerešní je ikonické aj pre slávne pralinky. Nimi inšpirované si závin v tejto podobe môžete pripraviť aj doma. Je to nenáročné a skvelé.
Ingrediencie
450 gpolohrubá múka
15 gsušené droždie
100 gtrstinový cukor
2 ksvajcia
185 mlvlažné mlieko
150 gmaslo
200 gčokoláda na varenie
220 gčerešne
2 PLportské víno
2 PLpráškový cukor
Postup
Múku zmiešame s droždím a cukrom. Pridáme vajcia, mlieko a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré v mise zakryjeme potravinovou fóliou a necháme ho vykysnúť do dvojnásobného objemu (asi 1 hodinu).
Vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na približne 35 cm dlhý pás, posypeme nalámanou čokoládou a čerešňami premiešanými s portským vínom. Zavinieme dva záviny, ktoré potom spletieme do špirály.
Vzniknutý závin preložíme do formy s veľkosťou 30x10 cm vystlanej papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a vo vyhriatej rúre pri 180 °C pečieme asi 50 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Po vychladnutí pocukríme. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre