Cesnaková polievka s vajíčkom

Cesnaková polievka s vajíčkom

Absolútne jednoduchá a pritom výnimočne chutná. Klasika nad klasiku, to je cesnaková polievka s vajíčkom. Jedna z najobľúbenejších polievok, ktorá vyniká chuťou a perfektne sa kombinuje s krutónmi z pečiva. Majoránka a pažítka jej dodávajú ešte výraznejšiu chuť.

Ingrediencie

  • 1 hlávkacesnaku + 4 strúčiky na prelisovanie

  • 2 PLbravčová masť

  • 1000 mlhovädzí vývar

  • 2 ksveľké zemiaky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • celá rasca podľa chuti

  • 2 plátkychleba

  • 2 ksvajce

  • sušená majoránka podľa chuti

  • čerstvá pažítka na posypanie

Postup

  1. Celú hlavu cesnaku olúpeme, jednotlivé strúčiky nakrájame na plátky a orestujeme v hrnci na rozpustenej masti. Keď začne cesnak meniť farbu a tmavnúť, zalejeme ho vývarom a privedieme k varu.

  2. Medzitým očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Vložíme ich do vriaceho vývaru, osolíme, okoreníme a ochutíme rascou. Varíme asi 15 minút, pokým nezmäknú. Medzitým pokrájame chlieb na kocky a opražíme ho na masle.

  3. Potom do polievky rozklepneme vajcia a za stáleho miešania varíme na najvyššom stupni, pokým sa nezatiahnu. Na záver cesnačku dochutíme majoránkou a čerstvo prelisovaným cesnakom. Podávame s krutónmi a nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Zdravé recepty
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.