Cesnaková polievka s vajíčkom
Absolútne jednoduchá a pritom výnimočne chutná. Klasika nad klasiku, to je cesnaková polievka s vajíčkom. Jedna z najobľúbenejších polievok, ktorá vyniká chuťou a perfektne sa kombinuje s krutónmi z pečiva. Majoránka a pažítka jej dodávajú ešte výraznejšiu chuť.
Ingrediencie
1 hlávkacesnaku + 4 strúčiky na prelisovanie
2 PLbravčová masť
1000 mlhovädzí vývar
2 ksveľké zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
celá rasca podľa chuti
2 plátkychleba
2 ksvajce
sušená majoránka podľa chuti
čerstvá pažítka na posypanie
Postup
Celú hlavu cesnaku olúpeme, jednotlivé strúčiky nakrájame na plátky a orestujeme v hrnci na rozpustenej masti. Keď začne cesnak meniť farbu a tmavnúť, zalejeme ho vývarom a privedieme k varu.
Medzitým očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Vložíme ich do vriaceho vývaru, osolíme, okoreníme a ochutíme rascou. Varíme asi 15 minút, pokým nezmäknú. Medzitým pokrájame chlieb na kocky a opražíme ho na masle.
Potom do polievky rozklepneme vajcia a za stáleho miešania varíme na najvyššom stupni, pokým sa nezatiahnu. Na záver cesnačku dochutíme majoránkou a čerstvo prelisovaným cesnakom. Podávame s krutónmi a nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre