Cestovinové mušle plnené tvarohom a makom

Cestovinové mušle plnené tvarohom a makom

Cestovinové mušle plnené tvarohom a makom sú sladké jedlo, ktoré si obľúbia všetci a nielen deti. Rýchla príprava aspoň skráti čas čakania na tento chutný zážitok. Kým sa varia cestoviny, pripravíte cukrový rozvar s jablkami a aj sladkú náplň.

Ingrediencie

  • 300 gcestoviny conchiglioni

  • 2 PLmaslo

  • 250 gmäkký tvaroh

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 80 gmak mletý

  • 100 gkrupicový cukor

  • 2 kscelá škorica

  • 2 ksjablko

  • čerstvá mäta na ozdobenie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Precedíme ich a premiešame s kúskom masla. Mušle potom necháme krátko vychladnúť. V mise premiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a makom.

  2. Do kastrólika dáme 100 ml vody, krupicový cukor, celú škoricu a povaríme asi 8 minút. Jablká dobre umyjeme, zbavíme ich stredov s jadierkami a nakrájame na kocky. Vložíme ich do cukrového rozvaru a varíme asi 1 minútu.

  3. Cestoviny naplníme tvarohovo-makovou náplňou a prelejeme ich cukrovým rozvarom s jablkami. Na záver mušle ozdobíme čerstvou mätou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Chuťovky
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.