Cestovinové mušle plnené tvarohom a makom
Cestovinové mušle plnené tvarohom a makom sú sladké jedlo, ktoré si obľúbia všetci a nielen deti. Rýchla príprava aspoň skráti čas čakania na tento chutný zážitok. Kým sa varia cestoviny, pripravíte cukrový rozvar s jablkami a aj sladkú náplň.
Ingrediencie
300 gcestoviny conchiglioni
2 PLmaslo
250 gmäkký tvaroh
1 balenievanilkový cukor
80 gmak mletý
100 gkrupicový cukor
2 kscelá škorica
2 ksjablko
čerstvá mäta na ozdobenie
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Precedíme ich a premiešame s kúskom masla. Mušle potom necháme krátko vychladnúť. V mise premiešame tvaroh s vanilkovým cukrom a makom.
Do kastrólika dáme 100 ml vody, krupicový cukor, celú škoricu a povaríme asi 8 minút. Jablká dobre umyjeme, zbavíme ich stredov s jadierkami a nakrájame na kocky. Vložíme ich do cukrového rozvaru a varíme asi 1 minútu.
Cestoviny naplníme tvarohovo-makovou náplňou a prelejeme ich cukrovým rozvarom s jablkami. Na záver mušle ozdobíme čerstvou mätou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre