Cestoviny s cícerom a so syrom
Overený recept na cestovinové jedlo poteší hádam každého. Rýchle cestoviny s cícerom a so syrom sú naozaj chuťovo bohaté, pretože obsahujú niekoľko druhov zeleniny, ale aj čerstvý rozmarín, ktorý ich krásne prevonia. Uvarte si jedlo, ktoré nie je zložité a ktoré vás poteší šťavnatosťou.
Ingrediencie
60 mlextra panenský olivový olej + na dokončenie
1 ksčervená cibuľa
4 strúčikycesnaku
1 vetvičkačerstvý rozmarín
soľ
1/4 ČLchilli vločky
2 PLparadajkový pretlak
120 mlsuché biele víno
400 gsterilizovaný, scedený a prepláchnutý cícer
950 mlzeleninový vývar
mleté čierne korenie
100 gbaby špenát
1/4 ČLčerstvo mleté čierne korenie
250 gcestoviny
60 gsyr pecorino + na dokončenie
Postup
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej. Pridáme do neho cibuľu nakrájanú na mesiačiky a po chvíľke restovania aj na plátky pokrájaný cesnak a vetvičku rozmarínu. Ľahko osolíme a za častého miešania restujeme, pokým cesnak nezmäkne a nezozlátne, asi 2 minúty. Prisypeme chilli vločky a za stáleho miešania ešte chvíľu restujeme. Pridáme paradajkový pretlak a miešame približne 1 minútu.
Prilejeme biele víno a povaríme, pokým sa zmes nezredukuje. Vypneme plameň, vyberieme rozmarín, pridáme tretinu množstva cíceru a 240 ml vývaru. Ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. Vmiešame zvyšný cícer, 710 ml vývaru, čierne korenie a chvíľu povaríme. Podľa chuti osolíme.
Prisypeme cestoviny s varíme, pokým nebudú uvarené al dente a tekutina sa nezredukuje na konzistenciu redšej omáčky. Konzistenciu podľa potreby upravíme priliatím vody alebo vývaru.
Odstavíme z ohňa, pridáme nastrúhaný syr pecorino a špenátové listy. Dobre premiešame, podľa chuti osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre