Cestoviny s kuracím mäsom a bazalkou

Cestoviny s kuracím mäsom a bazalkou

Na to, aby ste pripravili jednoduchý recept, akým sú aj cestoviny s kuracím mäsom a bazalkou, nemusíte byť šéfkuchár. Stačí, keď to urobíte s radosťou a od srdca. Zopár surovín dokáže častokrát vytvoriť tie najlepšie recepty vôbec.

Ingrediencie

  • 2 kskuracie prsia s kožou

  • soľ

  • olivový olej na opekanie mäsa

  • 400 gcestoviny Torti alebo Fusilli

  • 200 gparmezán

  • 1 zväzokčerstvá bazalka

  • 2 strúčikycesnaku

  • 50 gpíniové oriešky

  • 20 mlolivový olej

  • 80 gsušené paradajky

  • čerstvá bazalka na ozdobenie

Postup

  1. Mäso osolíme a opečieme na oleji kožou nadol. Po 4 minútach otočíme a dopečieme do zlatista.

  2. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode a scedíme ich. Mixérom rozmixujeme 100 g parmezánu, zväzok bazalky, cesnak, oriešky a olej.

  3. Sušené paradajky nasekáme na kúsky a pridáme ich spolu s pestom do teplých cestovín, primiešame lístky bazalky. Navrch položíme nakrájané mäso a pri podávaní posypeme nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.