Cheesecake s karamelom a jablkami
Jablká, karamel a škorica. Lahodné trio, ktoré v sebe nesie tú najkrajšiu jesennú chuťovú mágiu. Cheesecake s karamelom a jablkami pripravený ako dezert v pohári je rýchly na prípravu, elegantný na pohľad a taký dobrý, že si ho budete chcieť dopriať nielen cez víkend. Vrstva po vrstve vám naplní deň sladkou radosťou.
Ingrediencie
120 govsené sušienky
4 PLmaslo
220 gsmotanový krémový syr
1 plechovkasladené kondenzované mlieko
1 plechovkakaramelové kondenzované mlieko
2 ksjablká
1 kscitrón
1 balenieškoricový cukor
200 ml40 % smotana na šľahanie
Postup
Sušienky rozmixujeme najemno, pridáme roztopené maslo a ešte niekoľko minút mixujeme.
V miske vyšľaháme syr s 2/3 kondenzovaného mlieka. V inej miske zmiešame zvyšok mlieka s karamelovým mliekom. Jablká vyčistíme od jadierok, nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme škoricovým cukrom.
Na dno pohárov nasypeme sušienkovú zmes (trochu zmesi si odložíme na posypanie), pridáme vrstvu krému a zakončíme karamelovou vrstvou. Pred podávaním dozdobíme vyšľahanou smotanou a posypeme sušienkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre