Cheesecake s karamelom a jablkami

Cheesecake s karamelom a jablkami

Jablká, karamel a škorica. Lahodné trio, ktoré v sebe nesie tú najkrajšiu jesennú chuťovú mágiu. Cheesecake s karamelom a jablkami pripravený ako dezert v pohári je rýchly na prípravu, elegantný na pohľad a taký dobrý, že si ho budete chcieť dopriať nielen cez víkend. Vrstva po vrstve vám naplní deň sladkou radosťou.

Ingrediencie

  • 120 govsené sušienky

  • 4 PLmaslo

  • 220 gsmotanový krémový syr

  • 1 plechovkasladené kondenzované mlieko

  • 1 plechovkakaramelové kondenzované mlieko

  • 2 ksjablká

  • 1 kscitrón

  • 1 balenieškoricový cukor

  • 200 ml40 % smotana na šľahanie

Postup

  1. Sušienky rozmixujeme najemno, pridáme roztopené maslo a ešte niekoľko minút mixujeme.

  2. V miske vyšľaháme syr s 2/3 kondenzovaného mlieka. V inej miske zmiešame zvyšok mlieka s karamelovým mliekom. Jablká vyčistíme od jadierok, nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme škoricovým cukrom.

  3. Na dno pohárov nasypeme sušienkovú zmes (trochu zmesi si odložíme na posypanie), pridáme vrstvu krému a zakončíme karamelovou vrstvou. Pred podávaním dozdobíme vyšľahanou smotanou a posypeme sušienkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.