Chlebíčky s nátierkou z červenej repy, syrom a orechmi
Chlebíčky s nátierkou z červenej repy budete pripravovať vždy, keď budete chcieť zaujať a potešiť návštevu. Bude to láska na prvé ochutnanie, pretože repa, syr a orechy majú k sebe chuťovo veľmi blízko. Chren, cesnak a šalotka im dodajú ešte výraznejšiu a trochu ostrejšiu chuť, takže s nimi rozhodne nehrozí žiadna nuda.
Ingrediencie
400 guvarená červená repa
1 ksjablko
1/2 PLčervený vínny ocot
1/2 PLbalzamikový ocot
1 strúčikcesnaku
1 ksšalotka
1 PLsterilizovaný chren
2 PLmäkký tvaroh
soľ
mleté čierne korenie
8 plátkovcelozrnný toastový chlieb
150 gčerstvý syr vcelku
1 hrsťvlašské orechy
1 kspomarančová šťava a kôra z 1 pomaranča
olivový olej
redkvičkové klíčky
Postup
Varenú repu a olúpané jablko nastrúhame, šťavu vytlačíme, pridáme vínny ocot, balzamikový ocot, prelisovaný cesnak, najemno nastrúhaný chren a nakrájanú šalotku. Nakoniec pridáme tvaroh, dochutíme soľou, korením a necháme na chladnom mieste odležať.
Chleby prekrojíme na trojuholníky a opečieme na sucho na panvici.
Na opečené toasty rozdelíme nátierku, pridáme plátky syra a vlašské orechy. Z pomaranča nastrúhame kôru, vytlačíme šťavu a zmiešame s olivovým olejom.
Pripravené chlebíčky pokvapkáme pomarančovou šťavou s olejom, posypeme kôrou, ozdobíme výhonkami reďkoviek a podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre