Chrenová omáčka s pečenou údenou krkovičkou
Chrenová omáčka s pečeným údeným mäsom je perfektná dvojica, ktorej to spolu naozaj dobre ladí. Vyskúšajte, či zachutí aj vám. Príprava nie je zložitá a výsledok je fantastický.
Ingrediencie
700 gúdená bravčová krkovica
bravčová masť na vymastenie
1 kscibuľa
2 ČLcelá rasca
Na omáčku
500 mlúdený vývar
500 mlmlieko
1 ČLcukor
3 PLhladká múka
150 ml33 % smotana na šľahanie
4 PLchren
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
1 PLmaslo
Postup
Mäso vložíme do pekáča vymazaného masťou, pridáme očistenú cibuľu nakrájanú na osminky a posypeme rascou. Nesolíme, údené mäso je dosť slané.
Podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 35 minút. Odkryjeme a ešte 10 minút dopekáme. Potom necháme zakryté odpočívať.
Na chrenovú omáčku zmiešame vývar a mlieko. Pridáme lyžičku cukru a privedieme k varu. Hladkú múku rozšľaháme v smotane, zmes vlejeme do vývaru a krátko, približne 15 minút, povaríme. Potom vmiešame nastrúhaný chren a ešte krátko prehrejeme. Dochutíme soľou, korením a maslom.
Pečenú údenú krkovičku nakrájame na plátky, podlejeme chrenovou omáčkou a podávame napríklad s fazuľovými luskami a maslovými zemiakmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre