Chrenová omáčka s pečenou údenou krkovičkou

Chrenová omáčka s pečenou údenou krkovičkou

Chrenová omáčka s pečeným údeným mäsom je perfektná dvojica, ktorej to spolu naozaj dobre ladí. Vyskúšajte, či zachutí aj vám. Príprava nie je zložitá a výsledok je fantastický.

Ingrediencie

  • 700 gúdená bravčová krkovica

  • bravčová masť na vymastenie

  • 1 kscibuľa

  • 2 ČLcelá rasca

Na omáčku

  • 500 mlúdený vývar

  • 500 mlmlieko

  • 1 ČLcukor

  • 3 PLhladká múka

  • 150 ml33 % smotana na šľahanie

  • 4 PLchren

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 1 PLmaslo

Postup

  1. Mäso vložíme do pekáča vymazaného masťou, pridáme očistenú cibuľu nakrájanú na osminky a posypeme rascou. Nesolíme, údené mäso je dosť slané.

  2. Podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 35 minút. Odkryjeme a ešte 10 minút dopekáme. Potom necháme zakryté odpočívať.

  3. Na chrenovú omáčku zmiešame vývar a mlieko. Pridáme lyžičku cukru a privedieme k varu. Hladkú múku rozšľaháme v smotane, zmes vlejeme do vývaru a krátko, približne 15 minút, povaríme. Potom vmiešame nastrúhaný chren a ešte krátko prehrejeme. Dochutíme soľou, korením a maslom.

  4. Pečenú údenú krkovičku nakrájame na plátky, podlejeme chrenovou omáčkou a podávame napríklad s fazuľovými luskami a maslovými zemiakmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.