Chrenová omáčka so smotanou
Jednoduchá, výrazná a predsa lahodná chrenová omáčka so smotanou sa perfektne hodí k viacerým jedlám. Ideálne však doplní najmä plátky údeného mäsa a niekoľko kúskov naparenej knedle. Ak preferujete jemnejšiu verziu, použite menšie množstvo chrenu alebo naopak, použite čerstvo nastrúhaný chren, ktorý preverí vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie
1 kscibuľa
4 PLmaslo
3 PLhladká múka
1000 mlzeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
krupicový cukor podľa chuti
250 mlsmotana na šľahanie
400 gúdené mäso
60 gsterilizovaný chren
Postup
Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Orestujeme ju na masle, kým nezíska zlatistú farbu. Prisypeme múku a za stáleho miešania zalejeme vývarom.
Privedieme k varu, osolíme, okoreníme a osladíme cukrom. Varíme asi 10 minút a potom pridáme smotanu pre jemnosť.
Znovu privedieme k varu a necháme niekoľko minút mierne variť. Vmiešame chren a už len spoločne prehrejeme. Podávame s plátkami mäsa zohriatymi na naparovacom vejáriku a s plátkami knedle. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre