Chrenová omáčka so smotanou

Chrenová omáčka so smotanou

Jednoduchá, výrazná a predsa lahodná chrenová omáčka so smotanou sa perfektne hodí k viacerým jedlám. Ideálne však doplní najmä plátky údeného mäsa a niekoľko kúskov naparenej knedle. Ak preferujete jemnejšiu verziu, použite menšie množstvo chrenu alebo naopak, použite čerstvo nastrúhaný chren, ktorý preverí vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 4 PLmaslo

  • 3 PLhladká múka

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • krupicový cukor podľa chuti

  • 250 mlsmotana na šľahanie

  • 400 gúdené mäso

  • 60 gsterilizovaný chren

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Orestujeme ju na masle, kým nezíska zlatistú farbu. Prisypeme múku a za stáleho miešania zalejeme vývarom.

  2. Privedieme k varu, osolíme, okoreníme a osladíme cukrom. Varíme asi 10 minút a potom pridáme smotanu pre jemnosť.

  3. Znovu privedieme k varu a necháme niekoľko minút mierne variť. Vmiešame chren a už len spoločne prehrejeme. Podávame s plátkami mäsa zohriatymi na naparovacom vejáriku a s plátkami knedle. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.