Chrumkavé chlebíčky s vajíčkom a lososom

Chrumkavé chlebíčky s vajíčkom a lososom

Svieže chrumkavé chlebíčky s vajíčkom a lososom sú výnimočné jednoduchosťou, rýchlosťou prípravy, ale aj skvelou chuťou domácej marinovanej cibule. Ak chcete dopriať sebe alebo hosťom skutočne nezabudnuteľné občerstvenie, pripravte si ich do zásoby a podľa potreby vyberte z chladničky. Určite budú všetci spokojní.

Na marinovanú cibuľu

  • 1 PLcukor

  • 2 PLvínny ocot

  • 1 ksmalá cibuľa

Na chrumkavé chlebíčky

  • 4 krajecchlieb

  • 40 gmaslo

  • 6 ksvajcia

  • 100 gmäkký tvaroh

  • 1 ČLhorčica

  • 200 gúdený losos

  • čerstvá žerucha

Postup

  1. Najskôr pripravíme marinovanú cibuľu. Cukor s octom a 100 ml vody privedieme k varu. Až sa cukor rozpustí a tekutina trochu zredukuje, vložíme cibuľu nakrájanú na kolieska. Premiešame a necháme vychladnúť.

  2. Krajce chleba potrieme maslom, poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 5 minút. Nesmú byť veľmi tvrdé.

  3. Vajíčka uvaríme namäkko. Ochladíme ich, olúpeme a nakrájame na kolieska. Chleby potrieme tvarohom zmiešaným s horčicou, obložíme vajíčkami, lososom, pridáme marinovanú cibuľu a ozdobíme čerstvou žeruchou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Večera
Raňajky
Ryby
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.