Chrumkavé chlebíčky s vajíčkom a lososom
Svieže chrumkavé chlebíčky s vajíčkom a lososom sú výnimočné jednoduchosťou, rýchlosťou prípravy, ale aj skvelou chuťou domácej marinovanej cibule. Ak chcete dopriať sebe alebo hosťom skutočne nezabudnuteľné občerstvenie, pripravte si ich do zásoby a podľa potreby vyberte z chladničky. Určite budú všetci spokojní.
Na marinovanú cibuľu
1 PLcukor
2 PLvínny ocot
1 ksmalá cibuľa
Na chrumkavé chlebíčky
4 krajecchlieb
40 gmaslo
6 ksvajcia
100 gmäkký tvaroh
1 ČLhorčica
200 gúdený losos
čerstvá žerucha
Postup
Najskôr pripravíme marinovanú cibuľu. Cukor s octom a 100 ml vody privedieme k varu. Až sa cukor rozpustí a tekutina trochu zredukuje, vložíme cibuľu nakrájanú na kolieska. Premiešame a necháme vychladnúť.
Krajce chleba potrieme maslom, poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 5 minút. Nesmú byť veľmi tvrdé.
Vajíčka uvaríme namäkko. Ochladíme ich, olúpeme a nakrájame na kolieska. Chleby potrieme tvarohom zmiešaným s horčicou, obložíme vajíčkami, lososom, pridáme marinovanú cibuľu a ozdobíme čerstvou žeruchou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre