Chrumkavé husacie stehná s kapustou a tekvicou hokkaido
Každý preferuje iné chute. Chrumkavé husacie stehná s kapustou a hokkaido tekvicou sú plné chutí, ktoré patria k jesennému obdobiu roka. Kto má rád hus a husacie mäso, ten si takýto gastro zážitok istotne rád dopraje aspoň výnimočne. Čerešničkou celého jedla je netradične pripravená kapusta, v ktorej sú viditeľné kúsky hokkaida.
Ingrediencie
4 kshusacie stehná
soľ
6 vetvičiekčerstvý rozmarín
drvená rasca
1 hlávkacesnaku
1/4 kstekvica Hokkaido
1 kscibuľa
1 PLmaslo
1/2 PLolivový olej
600 gčervená kyslá kapusta
bobkový list
1 kscelá škorica
2 PLslivkový lekvár
2 PLpolohrubá múka
soľ
mleté čierne korenie
1 PLjablčný ocot
Postup
Stehná očistíme, umyjeme, osušíme. Potom ich nasolíme, pridáme polovicu stoniek rozmarínu, prikryjeme a necháme odležať cez noc v chladničke. Na druhý deň stehná osušíme a posypeme rascou, dáme na dno pekáča, pridáme strúčiky cesnaku, zvyšný rozmarín a podlejeme trochou vody. Pečieme pri 160 °C asi 3,5 hodiny. Stehná priebežne potierame výpekom, akonáhle sú mäkké, zvýšime teplotu na 230 °C a krátko ich zapečieme do zlatista.
Tekvicu nakrájame na kocky, cibuľu na polkolieska. V hrnci nahrejeme maslo s olejom, cibuľu orestujeme spolu s tekvicou do zlatista, pridáme ku kapuste aj s nálevom, trochou vody, bobkovým listom, škoricou, lekvárom a dusíme asi 20 minút. Zaprášime múkou, rozmiešame a za občasného miešania varíme 15 minút. Dochutíme soľou, korením a octom.
Pečené husacie stehná podávame s pripravenou kapustou a prelejeme šťavou. K podávaniu sa hodia napríklad guľaté zemiakové knedle. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre