Chrumkavé husacie stehná s kapustou a tekvicou hokkaido

Chrumkavé husacie stehná s kapustou a tekvicou hokkaido

Každý preferuje iné chute. Chrumkavé husacie stehná s kapustou a hokkaido tekvicou sú plné chutí, ktoré patria k jesennému obdobiu roka. Kto má rád hus a husacie mäso, ten si takýto gastro zážitok istotne rád dopraje aspoň výnimočne. Čerešničkou celého jedla je netradične pripravená kapusta, v ktorej sú viditeľné kúsky hokkaida.

Ingrediencie

  • 4 kshusacie stehná

  • soľ

  • 6 vetvičiekčerstvý rozmarín

  • drvená rasca

  • 1 hlávkacesnaku

  • 1/4 kstekvica Hokkaido

  • 1 kscibuľa

  • 1 PLmaslo

  • 1/2 PLolivový olej

  • 600 gčervená kyslá kapusta

  • bobkový list

  • 1 kscelá škorica

  • 2 PLslivkový lekvár

  • 2 PLpolohrubá múka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 PLjablčný ocot

Postup

  1. Stehná očistíme, umyjeme, osušíme. Potom ich nasolíme, pridáme polovicu stoniek rozmarínu, prikryjeme a necháme odležať cez noc v chladničke. Na druhý deň stehná osušíme a posypeme rascou, dáme na dno pekáča, pridáme strúčiky cesnaku, zvyšný rozmarín a podlejeme trochou vody. Pečieme pri 160 °C asi 3,5 hodiny. Stehná priebežne potierame výpekom, akonáhle sú mäkké, zvýšime teplotu na 230 °C a krátko ich zapečieme do zlatista.

  2. Tekvicu nakrájame na kocky, cibuľu na polkolieska. V hrnci nahrejeme maslo s olejom, cibuľu orestujeme spolu s tekvicou do zlatista, pridáme ku kapuste aj s nálevom, trochou vody, bobkovým listom, škoricou, lekvárom a dusíme asi 20 minút. Zaprášime múkou, rozmiešame a za občasného miešania varíme 15 minút. Dochutíme soľou, korením a octom.

  3. Pečené husacie stehná podávame s pripravenou kapustou a prelejeme šťavou. K podávaniu sa hodia napríklad guľaté zemiakové knedle. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Husacie hody
Slovensko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.