Chrumkavé kuracie stehná s hubovou pohánkou
Ako si zaručiť pochvalu od rodiny za chutný obed? Napríklad aj tým, že pripravíte chrumkavé kuracie stehná s hubovou pohánkou. To je stávka na istotu, ktorá zachutí asi každému. Najmä pečená zelenina je výrazná a robí z tohto jedla pôžitok.
Na kuracie stehná
4 kskuracie stehná
soľ
mleté čierne korenie
2 ksšalotka
50 gmaslo
1 vetvičkačerstvý rozmarín
250 mlvoda
2 kshlavičky cesnaku
Na hubovú pohánku
400 gpohánka
40 gmrkva
35 gzeler
35 gpetržlen
1 kscibuľa
4 strúčikycesnaku
2 PLmaslo
100 ghliva ustricová
100 gšampiňóny
200 mlkurací vývar
20 gčerstvá petržlenová vňať
Postup
Kuracie stehná v kĺbe prekrojíme a potom ich osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča spolu s rozpolenými cibuľami a hlavami cesnaku aj so šupkou. Pridáme maslo, rozmarín, prilejeme vodu a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 50 minút na teplo-vzdušnom programe.
Pohánku namočíme do studenej vody a necháme asi 60 minút napučať. Následne ju precedíme. Mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme maslo maslo, na ktorom osmažíme cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, osolíme a okoreníme.
Pridáme pokrájanú hlivu a na štvrtina nakrájané šampiňóny. Podlejeme vývarom a pridáme precedenú pohánku. Krátko povaríme, pokým nie je pohánka mäkká. Ku koncu vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme soľou. Podávame s pečenými kúskami kuraťa, pečenou cibuľou a cesnakom a preliate výpekom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre