Chrumkavé kuracie stehná s hubovou pohánkou

Chrumkavé kuracie stehná s hubovou pohánkou

Ako si zaručiť pochvalu od rodiny za chutný obed? Napríklad aj tým, že pripravíte chrumkavé kuracie stehná s hubovou pohánkou. To je stávka na istotu, ktorá zachutí asi každému. Najmä pečená zelenina je výrazná a robí z tohto jedla pôžitok.

Na kuracie stehná

  • 4 kskuracie stehná

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ksšalotka

  • 50 gmaslo

  • 1 vetvičkačerstvý rozmarín

  • 250 mlvoda

  • 2 kshlavičky cesnaku

Na hubovú pohánku

  • 400 gpohánka

  • 40 gmrkva

  • 35 gzeler

  • 35 gpetržlen

  • 1 kscibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 2 PLmaslo

  • 100 ghliva ustricová

  • 100 gšampiňóny

  • 200 mlkurací vývar

  • 20 gčerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Kuracie stehná v kĺbe prekrojíme a potom ich osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča spolu s rozpolenými cibuľami a hlavami cesnaku aj so šupkou. Pridáme maslo, rozmarín, prilejeme vodu a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 50 minút na teplo-vzdušnom programe.

  2. Pohánku namočíme do studenej vody a necháme asi 60 minút napučať. Následne ju precedíme. Mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci rozohrejeme maslo maslo, na ktorom osmažíme cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, osolíme a okoreníme.

  3. Pridáme pokrájanú hlivu a na štvrtina nakrájané šampiňóny. Podlejeme vývarom a pridáme precedenú pohánku. Krátko povaríme, pokým nie je pohánka mäkká. Ku koncu vmiešame nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme soľou. Podávame s pečenými kúskami kuraťa, pečenou cibuľou a cesnakom a preliate výpekom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.