Chrumkavé linecké koláčiky s grilážou

Chrumkavé linecké koláčiky s grilážou

Kto rád skúša neznáme a nie celkom tradičné recepty, ten si chrumkavé linecké koláčiky s grilážou určite zamiluje. Zaujímavú chuť a textúru im dodáva predovšetkým griláž, ktorú si pripravíte jednoducho z lieskových orieškov. Tie opečením získajú intenzívnejšiu chuť, a to sa prejaví aj na celkovej chuti malých koláčikov.

Na griláž

  • 50 gkrupicový cukor

  • 1 ČLmed

  • 50 gnasekané lieskové orechy

  • rastlinný olej

Na cesto

  • 240 ghladká múka

  • 80 gpráškový cukor

  • 150 gmaslo

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 2 ksžĺtky

  • 50 ggriláž

  • 2 PLkakao

  • 1 ksbielok na potretie

  • griláž na posypanie

Postup

  1. Cukor dáme do kastrólika so silným dnom a necháme ho pozvoľna karamelizovať. Pridáme med a orechy. Horúcu zmes nalejeme na alobal potretý olejom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí odstránime alobal a podrvíme na maličké kúsky.

  2. Múku preosejeme s práškovým cukrom. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, vanilkový cukor, žĺtky, griláž a vypracujeme pevné cesto. To rozdelíme na dve polovice a do jednej z nich zapracujeme kakao.

  3. Cestá uložíme do chladničky na hodinu odležať. Po odležaní ich rozvaľkáme na plát s hrúbkou 3 mm a vykrojíme rôzne tvary, ktoré rozložíme vedľa seba na plechy. Potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme grilážou.

  4. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 10 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť na plechu a preložíme ich na kovovú mriežku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Dezerty
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.