Chrumkavé pečené kuracie kúsky s batatovými hranolkami

Chrumkavé pečené kuracie kúsky s batatovými hranolkami

Chrumkavé pečené kuracie kúsky s batatovými hranolkami majú neprehliadnuteľnú zlatistú farbu, ale nie sú pripravené vysmážaním. Tajomstvo ich zdravšej prípravy je ukryté v pečení v rúre a chuťovo sú zvýraznené zmesou rôznych korenín. Keď si k nim naservírujete domáce batatové hranolky, získate výnimočne chutné a poctivé, domáce jedlo.

Ingrediencie

  • 2 kskuracie prsia

  • 2 kskuracie stehná bez kože

  • 3 ČLúdená mletá paprika

  • 1/2 ČLpálivá mletá paprika

  • 1 ČLmletá červená sladká paprika

  • 1 ČLsušená cibuľa

  • 1 ČLcesnakový prášok

  • 1/2 ČLsušený tymián

  • 1/2 ČLsušené oregano

  • 1 ČLsoľ

  • 2 PLstrúhanka

  • 1 ksvajce

  • 1 PLmlieko

  • repkový olej na potretie

Na batatové hranolky

  • 700 gbataty nakrájané na hranolky

  • 2 PLrastlinný olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLkukuričná múka

Postup

  1. Mäsá nakrájame na plátky, korenie, soľ a strúhanku premiešame v miske. Vajcia vyšľaháme s mliekom a ponoríme di nich kuracie kúsky, aby sa obalili.

  2. Potom obalíme mäso v koreniacej zmesi zo všetkých strán. Plech potrieme repkovým olejom a rozložíme naň obalené kuracie kúsky.

  3. Mäso pečieme vo vyhriatej rúre pri 210 °C asi 20 minút do chrumkava. Medzitým zmiešame batatové hranolky s olejom, soľou a korením.

  4. Nakoniec ich posypeme kukuričnou múkou, rozprestrieme na plech a pečieme pri 210 °C asi 20 minút. Hotové mäso podávame s hranolkami a napríklad kyslou smotanou s bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.