Chrumkavé pečené kuracie kúsky s batatovými hranolkami
Chrumkavé pečené kuracie kúsky s batatovými hranolkami majú neprehliadnuteľnú zlatistú farbu, ale nie sú pripravené vysmážaním. Tajomstvo ich zdravšej prípravy je ukryté v pečení v rúre a chuťovo sú zvýraznené zmesou rôznych korenín. Keď si k nim naservírujete domáce batatové hranolky, získate výnimočne chutné a poctivé, domáce jedlo.
Ingrediencie
2 kskuracie prsia
2 kskuracie stehná bez kože
3 ČLúdená mletá paprika
1/2 ČLpálivá mletá paprika
1 ČLmletá červená sladká paprika
1 ČLsušená cibuľa
1 ČLcesnakový prášok
1/2 ČLsušený tymián
1/2 ČLsušené oregano
1 ČLsoľ
2 PLstrúhanka
1 ksvajce
1 PLmlieko
repkový olej na potretie
Na batatové hranolky
700 gbataty nakrájané na hranolky
2 PLrastlinný olej
soľ
mleté čierne korenie
2 PLkukuričná múka
Postup
Mäsá nakrájame na plátky, korenie, soľ a strúhanku premiešame v miske. Vajcia vyšľaháme s mliekom a ponoríme di nich kuracie kúsky, aby sa obalili.
Potom obalíme mäso v koreniacej zmesi zo všetkých strán. Plech potrieme repkovým olejom a rozložíme naň obalené kuracie kúsky.
Mäso pečieme vo vyhriatej rúre pri 210 °C asi 20 minút do chrumkava. Medzitým zmiešame batatové hranolky s olejom, soľou a korením.
Nakoniec ich posypeme kukuričnou múkou, rozprestrieme na plech a pečieme pri 210 °C asi 20 minút. Hotové mäso podávame s hranolkami a napríklad kyslou smotanou s bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre