Chrumkavé tekvicové hranolky
Keď máte chuť na niečo jednoduché a máte doma tekvicu, ktorú chcete spracovať, pripravte si tekvicové hranolky. Môžete ich chrumkať iba tak samotné alebo si ich pripravte ako prílohu k porcii mäsa. Sú skvele ochutené a odporúčame ich podávať aj s dipom.
Ingrediencie
1 kgmaslová tekvica alebo hokkaido tekvica
1 PLhrubozrnná morská soľ
1 PLnasekaná petržlenová vňať
1 PLnasekaný čerstvý rozmarín
1 ČLchilli vločky
2 PLolivový olej
soľ
mleté čierne korenie
150 gmajonéza
1/2 kslimetka
1 ČLdijonska horčica
Postup
Tekvicu očistíme, olúpeme a odstránime semienka. Potom ju nakrájame na pozdĺžne kúsky s hrúbkou asi 1 cm. Tieto plátky nakrájame približne na rovnako veľké hranolky.
V rúre nahriatej na 230 °C nahrejeme plech na pečenie. Soľ zmiešame s petržlenovou vňaťou a chilli vločkami. Hranolky premiešame s olejom, osolíme, okoreníme, rozprestrieme na priprvaený plech a pečieme asi 8 minút do zlatista.
Hotové hranolky podávame posypané bylinkovou soľou a s majonézou zmiešanou s limetkovou šťavou a horčicou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre