Chrumkavé tekvicové hranolky

Chrumkavé tekvicové hranolky

Keď máte chuť na niečo jednoduché a máte doma tekvicu, ktorú chcete spracovať, pripravte si tekvicové hranolky. Môžete ich chrumkať iba tak samotné alebo si ich pripravte ako prílohu k porcii mäsa. Sú skvele ochutené a odporúčame ich podávať aj s dipom.

Ingrediencie

  • 1 kgmaslová tekvica alebo hokkaido tekvica

  • 1 PLhrubozrnná morská soľ

  • 1 PLnasekaná petržlenová vňať

  • 1 PLnasekaný čerstvý rozmarín

  • 1 ČLchilli vločky

  • 2 PLolivový olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 150 gmajonéza

  • 1/2 kslimetka

  • 1 ČLdijonska horčica

Postup

  1. Tekvicu očistíme, olúpeme a odstránime semienka. Potom ju nakrájame na pozdĺžne kúsky s hrúbkou asi 1 cm. Tieto plátky nakrájame približne na rovnako veľké hranolky.

  2. V rúre nahriatej na 230 °C nahrejeme plech na pečenie. Soľ zmiešame s petržlenovou vňaťou a chilli vločkami. Hranolky premiešame s olejom, osolíme, okoreníme, rozprestrieme na priprvaený plech a pečieme asi 8 minút do zlatista.

  3. Hotové hranolky podávame posypané bylinkovou soľou a s majonézou zmiešanou s limetkovou šťavou a horčicou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Večera
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
Bezlaktózové jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.