Chutné purpurové rizoto

Zdroj: Pexels

Chutné purpurové rizoto

Skúste si pripraviť ďalší z našej série repových receptov. Výborné repové rizoto!

Ingrediencie

  • 400 gryža (Arborio alebo Carnaroli)

  • 1 ksväčšia červená repa

  • 1 PLmaslo

  • 1 PLolivový olej

  • 1 ksmenšia červená cibuľa

  • 100 mlčervené víno

  • 1/2 lzeleninový vývar

  • 50 gparmezán

  • 2 strúčikcesnak

  • soľ

  • korenie

  • tymián

Postup

  1. Cibuľu a cesnak na jemno nakrájame a zľahka speníme na rozpálenom oleji.

  2. Pridáme ryžu orestujeme a následne pridáme na hrubo nastrúhanú repu a krátko orestujeme.

  3. Zalejeme horúcim vínom. Keď sa víno vstrebe, začneme postupne prilievať horúci vývar.

  4. Zmes osolíme, ochutíme mletým korením a tymiánom a pomaly za stáleho miešania varíme až kým rizoto nezíska krémovú konzistenciu.

  5. Hustotu regulujeme postupným prilievaním vývaru.

  6. Pred dovarením pridáme maslo a miešame až kým sa neroztopí.

  7. Sporák vypneme a na záver pridáme parmezán a premiešame.

  8. Pred podávaní ochutnáme a v prípade potreby doladíme soľou a korením. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Bezlepkové jedlá
Bezmäsité jedlá
Taliansko
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.