Zdroj: Pexels
Chutné purpurové rizoto
Skúste si pripraviť ďalší z našej série repových receptov. Výborné repové rizoto!
Ingrediencie
400 gryža (Arborio alebo Carnaroli)
1 ksväčšia červená repa
1 PLmaslo
1 PLolivový olej
1 ksmenšia červená cibuľa
100 mlčervené víno
1/2 lzeleninový vývar
50 gparmezán
2 strúčikcesnak
soľ
korenie
tymián
Postup
Cibuľu a cesnak na jemno nakrájame a zľahka speníme na rozpálenom oleji.
Pridáme ryžu orestujeme a následne pridáme na hrubo nastrúhanú repu a krátko orestujeme.
Zalejeme horúcim vínom. Keď sa víno vstrebe, začneme postupne prilievať horúci vývar.
Zmes osolíme, ochutíme mletým korením a tymiánom a pomaly za stáleho miešania varíme až kým rizoto nezíska krémovú konzistenciu.
Hustotu regulujeme postupným prilievaním vývaru.
Pred dovarením pridáme maslo a miešame až kým sa neroztopí.
Sporák vypneme a na záver pridáme parmezán a premiešame.
Pred podávaní ochutnáme a v prípade potreby doladíme soľou a korením. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre