Cibuľová marmeláda s portským vínom

Cibuľová marmeláda s portským vínom

Nezvyčajná pochúťka, akou je cibuľová marmeláda s portským vínom, vám zmení pohľad na jedlo. Skvelá chuť obohatená portským vínom sa vám vryje pod kožu a oceníte ju pri mnohých typoch jedál, ale aj na pečive. Je to chuťovka, ktorá nie je veľmi známa, ale určite si nájde svojich fanúšikov. Dokonca, je to aj zaujímavý darček, najmä pre mužskú časť rodiny a priateľov.

Rozpis na 2 poháre

  • 1000 gcibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 70 mlolivový olej (vhodný na varenie pri vyšších teplotách)

  • 7 PLtrstinový cukor

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián

  • 1 ksklinček

  • 1 ksbobkový list

  • 1 kschilli papričky

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • morská soľ podľa chuti

  • 500 mlportské víno Ruby Porto

  • 250 mlvínny ocot

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Olúpaný cesnak nakrájame na plátky. Na rozohriatom oleji orestujeme spoločne cibuľu a cesnak dosklovita.

  2. Potom pridáme cukor, tymián, klinček, bobkový list, chilli, korenie a soľ. Spoločne niekoľko minút restujeme, potom na miernom ohni varíme asi 30 minút, pokým sa šťava nezredukuje na konzistenciu sirupu.

  3. Pridáme portské víno a vínny ocot. Premiešame a varíme asi 25 minút, pokým sa neodparí asi ½ tekutiny. Podávať môžeme ihneď napríklad s čerstvým pečivom alebo rozdeliť do sterilizovaných pohárov a zavariť. Marmeláda v chladničke vydrží asi 3 mesiace. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Prílohy
Grilovačka
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.