Cibuľová marmeláda s portským vínom
Nezvyčajná pochúťka, akou je cibuľová marmeláda s portským vínom, vám zmení pohľad na jedlo. Skvelá chuť obohatená portským vínom sa vám vryje pod kožu a oceníte ju pri mnohých typoch jedál, ale aj na pečive. Je to chuťovka, ktorá nie je veľmi známa, ale určite si nájde svojich fanúšikov. Dokonca, je to aj zaujímavý darček, najmä pre mužskú časť rodiny a priateľov.
Rozpis na 2 poháre
1000 gcibuľa
2 strúčikycesnaku
70 mlolivový olej (vhodný na varenie pri vyšších teplotách)
7 PLtrstinový cukor
3 vetvičkyčerstvý tymián
1 ksklinček
1 ksbobkový list
1 kschilli papričky
mleté čierne korenie podľa chuti
morská soľ podľa chuti
500 mlportské víno Ruby Porto
250 mlvínny ocot
Postup
Cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Olúpaný cesnak nakrájame na plátky. Na rozohriatom oleji orestujeme spoločne cibuľu a cesnak dosklovita.
Potom pridáme cukor, tymián, klinček, bobkový list, chilli, korenie a soľ. Spoločne niekoľko minút restujeme, potom na miernom ohni varíme asi 30 minút, pokým sa šťava nezredukuje na konzistenciu sirupu.
Pridáme portské víno a vínny ocot. Premiešame a varíme asi 25 minút, pokým sa neodparí asi ½ tekutiny. Podávať môžeme ihneď napríklad s čerstvým pečivom alebo rozdeliť do sterilizovaných pohárov a zavariť. Marmeláda v chladničke vydrží asi 3 mesiace. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre