Cibuľové čatní
Cibuľové čatní, inšpirované indickou kuchyňou, je výrazné svojou sladko-kyslou chuťou. Tradične v ňom nesmú chýbať koreniny, ale v tomto prípade sme zvolili aj červené víno a balzamikovú omáčku, ktoré dodajú ten správny šmrnc každému jedlu.
Na čatní
500 gčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
rastlinný olej
soľ
mleté čierne korenie
100 gkrupicový cukor
100 mlčervené víno
4 PLbalzamikový ocot
Na nátierku
50 gtvrdý syr na strúhanie
250 gtvaroh
4 strúčikycesnaku
soľ
mleté čierne korenie
2 ksbageta na podávanie
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
Cibuľu s cesnakom očistíme, cibuľu nakrájame na mesiačiky a cesnak na plátky. V hrnci rozohrejeme 5 lyžíc oleja, pridáme cibuľu, osolíme, okoreníme a restujeme za stáleho miešania 10 minút. Primiešame cukor, cesnak a spoločne restujeme 5 minút. Potom zalejeme vínom.
Zmes varíme na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút do vyvarenia tekutiny, dochutíme balzamikom a necháme vychladnúť.
Pripravíme si aj nátierku, ktorú k čatní môžeme podávať spolu s čerstvou bagetou. Syr nastrúhame na jemno a v mise zmiešame s tvarohom, prelisovaným cesnakom, soľou a korením.
Bagetu nakrájame na plátky, potrieme nátierkou, pridáme čatní a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre