Cibuľové čatní

Cibuľové čatní

Cibuľové čatní, inšpirované indickou kuchyňou, je výrazné svojou sladko-kyslou chuťou. Tradične v ňom nesmú chýbať koreniny, ale v tomto prípade sme zvolili aj červené víno a balzamikovú omáčku, ktoré dodajú ten správny šmrnc každému jedlu.

Na čatní

  • 500 gčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • rastlinný olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 gkrupicový cukor

  • 100 mlčervené víno

  • 4 PLbalzamikový ocot

Na nátierku

  • 50 gtvrdý syr na strúhanie

  • 250 gtvaroh

  • 4 strúčikycesnaku

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ksbageta na podávanie

  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Cibuľu s cesnakom očistíme, cibuľu nakrájame na mesiačiky a cesnak na plátky. V hrnci rozohrejeme 5 lyžíc oleja, pridáme cibuľu, osolíme, okoreníme a restujeme za stáleho miešania 10 minút. Primiešame cukor, cesnak a spoločne restujeme 5 minút. Potom zalejeme vínom.

  2. Zmes varíme na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút do vyvarenia tekutiny, dochutíme balzamikom a necháme vychladnúť.

  3. Pripravíme si aj nátierku, ktorú k čatní môžeme podávať spolu s čerstvou bagetou. Syr nastrúhame na jemno a v mise zmiešame s tvarohom, prelisovaným cesnakom, soľou a korením.

  4. Bagetu nakrájame na plátky, potrieme nátierkou, pridáme čatní a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Prílohy
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.