Cibuľové slimáky
Slané cibuľové slimáky vás prekvapia trochu nečakanými surovinami v plnke, ale spoločne sa dokážu dokonale zladiť. Slimáky oceníte nielen na silvestrovskej oslave, ale aj na každom pikniku alebo záhradnej párty.
Na cesto
200 gpolohrubá múka
200 gšpaldová múka
7 gsušené droždie
soľ
celá rasca
200 mlpolotučné mlieko
50 mlrastlinný olej
50 gsyr typu ementál
1 ksvajce
Na náplň
300 gcibuľa
200 ganglická slanina
150 gsušené paradajky v oleji
2 PLrastlinný olej
Na dokončenie
1 ksvajce
100 gtekvicové semienka
Postup
Suroviny na cesto zmiešame v mise spolu s nastrúhaným syrom a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi 40 minút podkysnúť.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, slaninu a sušené paradajky nakrájame na menšie kocky.
Na panvici orestujeme na oleji slaninu s paradajkami a pridáme k tomu aj cibuľu. Restujeme 5 minút a následne všetko necháme vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme na 30 x 20 cm plát a potrieme ho pripravenou zmesou. Zarolujeme a nakrájame na cca 2 cm široké kolieska.
Kolieska položíme reznou stranou dolu na plech vystlaný papierom na pečenie a 10 minút necháme kysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. K podávaniu sa hodí napríklad smotanový dip, ale chutné sú aj samotné. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre