Cibuľové slimáky

Cibuľové slimáky

Slané cibuľové slimáky vás prekvapia trochu nečakanými surovinami v plnke, ale spoločne sa dokážu dokonale zladiť. Slimáky oceníte nielen na silvestrovskej oslave, ale aj na každom pikniku alebo záhradnej párty.

Na cesto

  • 200 gpolohrubá múka

  • 200 gšpaldová múka

  • 7 gsušené droždie

  • soľ

  • celá rasca

  • 200 mlpolotučné mlieko

  • 50 mlrastlinný olej

  • 50 gsyr typu ementál

  • 1 ksvajce

Na náplň

  • 300 gcibuľa

  • 200 ganglická slanina

  • 150 gsušené paradajky v oleji

  • 2 PLrastlinný olej

Na dokončenie

  • 1 ksvajce

  • 100 gtekvicové semienka

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiešame v mise spolu s nastrúhaným syrom a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi 40 minút podkysnúť.

  2. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, slaninu a sušené paradajky nakrájame na menšie kocky.

  3. Na panvici orestujeme na oleji slaninu s paradajkami a pridáme k tomu aj cibuľu. Restujeme 5 minút a následne všetko necháme vychladnúť.

  4. Cesto rozvaľkáme na 30 x 20 cm plát a potrieme ho pripravenou zmesou. Zarolujeme a nakrájame na cca 2 cm široké kolieska.

  5. Kolieska položíme reznou stranou dolu na plech vystlaný papierom na pečenie a 10 minút necháme kysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. K podávaniu sa hodí napríklad smotanový dip, ale chutné sú aj samotné. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.