Čierna šošovica s koreňovou zeleninou
Doprajte si poriadnu porciu strukoviny a zeleniny. Čierna šošovica s koreňovou zeleninou skoncujú s hladom raz-dva.
Ingrediencie
250 gčierna šošovica beluga
500 mlzeleninový vývar
2 kspetržlen
4 ksmrkva
2 ksstonky stonkového zeleru
1 ksčervená cibuľa
2 strúčikycesnaku
1 hrsťsušené paradajky naložené v oleji
3 PLolivový olej
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
2 PLbalzamikový ocot
150 gsyr pecorino
100 mlocot
4 ksvajcia
Postup
Šošovicu prepláchneme vodou, zalejeme ju vývarom a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Potom ju precedíme.
Medzitým si nakrájame petržlen, mrkvu a stonkový zeler na menšie kúsky. Ošúpanú cibuľu nakrájame na mesiačiky a cesnak na plátky. Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky.
Na rozohriatom oleji asi 2 minúty restujeme zeleninu, osolíme, okoreníme a potom pridáme cibuľu a cesnak.
Po chvíli restovania pridáme sušené paradajky a po lyžiciach vmiešame balzamikový ocot. Potom pridáme uvarenú šošovicu a odstavíme z ohňa.
Na plech vystlaný papierom na pečenie najemno nastrúhame syr pecorino a pečieme pri 200 °C asi 7 minút do chrumkava. Potom necháme vychladnúť a nalámeme na menšie kúsky.
Osolenú vodu s octom privedieme do varu. Do vriacej vody po jednom rozklepneme vajcia, zamiešame a pomaly varíme asi 3 minúty. Podávame so šošovicou a syrovými kúskami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre