Čierna šošovica s koreňovou zeleninou

Čierna šošovica s koreňovou zeleninou

Doprajte si poriadnu porciu strukoviny a zeleniny. Čierna šošovica s koreňovou zeleninou skoncujú s hladom raz-dva.

Ingrediencie

  • 250 gčierna šošovica beluga

  • 500 mlzeleninový vývar

  • 2 kspetržlen

  • 4 ksmrkva

  • 2 ksstonky stonkového zeleru

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 hrsťsušené paradajky naložené v oleji

  • 3 PLolivový olej

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 2 PLbalzamikový ocot

  • 150 gsyr pecorino

  • 100 mlocot

  • 4 ksvajcia

Postup

  1. Šošovicu prepláchneme vodou, zalejeme ju vývarom a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Potom ju precedíme.

  2. Medzitým si nakrájame petržlen, mrkvu a stonkový zeler na menšie kúsky. Ošúpanú cibuľu nakrájame na mesiačiky a cesnak na plátky. Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky.

  3. Na rozohriatom oleji asi 2 minúty restujeme zeleninu, osolíme, okoreníme a potom pridáme cibuľu a cesnak.

  4. Po chvíli restovania pridáme sušené paradajky a po lyžiciach vmiešame balzamikový ocot. Potom pridáme uvarenú šošovicu a odstavíme z ohňa.

  5. Na plech vystlaný papierom na pečenie najemno nastrúhame syr pecorino a pečieme pri 200 °C asi 7 minút do chrumkava. Potom necháme vychladnúť a nalámeme na menšie kúsky.

  6. Osolenú vodu s octom privedieme do varu. Do vriacej vody po jednom rozklepneme vajcia, zamiešame a pomaly varíme asi 3 minúty. Podávame so šošovicou a syrovými kúskami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Tip redakcie
Večera
Hlavné jedlá
Šaláty
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.