Čierna šošovica s kurkumou a strateným vajíčkom
Zdravá a sýta čierna šošovica s kurkumou a strateným vajíčkom je výživnou porciou vhodnou na obed alebo na večeru. Je plná rastlinných bielkovín, vlákniny, vitamínov i minerálov. Inak, vedeli ste, že čierna šošovica sa inak nazýva aj beluga a má jemne orieškovú chuť a tvar, ktorý sa nerozpadáva ani pri tepelnej úprave? Dokonca, čierna šošovica je vraj najlepšia pri chudnutí, je prirodzene bezlepková a neprispieva k zvýšenej plynatosti. Jednoducho, má veľa výhod a aj to je dôvod, prečo si ju treba dopriať pravidelne.
Ingrediencie
400 gčierna šošovica
soľ podľa chuti
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
1 ksmrkva
5 PLolivový olej
2 PLkurkuma
200 mlzeleninový vývar
mleté čierne korenie podľa chuti
3 PLocot
4 ksjarná cibuľka (1 na cibuľková vňať na 1 porciu)
3 ksčerstvá petržlenová vňať
4 ksvajcia
Postup
Šošovicu varíme vo vriacej osolenej vode do mäkka asi 20 minút, potom ju precedíme a necháme odkvapkať. Cibuľu, cesnak a mrkvu olúpeme. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kúsky a mrkvu na tenšie hranolky.
Na rozohriatom oleji orestujeme mrkvu, po 3 minútach pridáme cibuľu a cesnak, prisypeme kurkumu a šošovicu. Podlejeme zeleninovým vývarom a spoločne varíme 10 minút. Dochutíme soľou a korením.
Vo vriacej vode s trochou octu urobíme lyžicou vír a rozklepneme do neho vajce. Varíme asi 4 minúty, potom ho vyberieme a odložíme na bok. Rovnakým spôsobom pripravíme aj ostatné vajíčka.
K šošovici pridáme jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, premiešame a podávame so strateným vajíčkom. Dochutíme soľou a korením. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre