Čierna šošovica s kurkumou a strateným vajíčkom

Čierna šošovica s kurkumou a strateným vajíčkom

Zdravá a sýta čierna šošovica s kurkumou a strateným vajíčkom je výživnou porciou vhodnou na obed alebo na večeru. Je plná rastlinných bielkovín, vlákniny, vitamínov i minerálov. Inak, vedeli ste, že čierna šošovica sa inak nazýva aj beluga a má jemne orieškovú chuť a tvar, ktorý sa nerozpadáva ani pri tepelnej úprave? Dokonca, čierna šošovica je vraj najlepšia pri chudnutí, je prirodzene bezlepková a neprispieva k zvýšenej plynatosti. Jednoducho, má veľa výhod a aj to je dôvod, prečo si ju treba dopriať pravidelne.

Ingrediencie

  • 400 gčierna šošovica

  • soľ podľa chuti

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 1 ksmrkva

  • 5 PLolivový olej

  • 2 PLkurkuma

  • 200 mlzeleninový vývar

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 3 PLocot

  • 4 ksjarná cibuľka (1 na cibuľková vňať na 1 porciu)

  • 3 ksčerstvá petržlenová vňať

  • 4 ksvajcia

Postup

  1. Šošovicu varíme vo vriacej osolenej vode do mäkka asi 20 minút, potom ju precedíme a necháme odkvapkať. Cibuľu, cesnak a mrkvu olúpeme. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kúsky a mrkvu na tenšie hranolky.

  2. Na rozohriatom oleji orestujeme mrkvu, po 3 minútach pridáme cibuľu a cesnak, prisypeme kurkumu a šošovicu. Podlejeme zeleninovým vývarom a spoločne varíme 10 minút. Dochutíme soľou a korením.

  3. Vo vriacej vode s trochou octu urobíme lyžicou vír a rozklepneme do neho vajce. Varíme asi 4 minúty, potom ho vyberieme a odložíme na bok. Rovnakým spôsobom pripravíme aj ostatné vajíčka.

  4. K šošovici pridáme jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, premiešame a podávame so strateným vajíčkom. Dochutíme soľou a korením. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.