Čína s kuracím mäsom

Čína s kuracím mäsom

Jednoduchá čína s kuracím mäsom je skvelým tipom na jedlo, ktoré si môžete pripraviť aj deň vopred. Pretože, keď sa už hotové mäso odleží v chladničke, chute z omáčky budú ešte intenzívnejšie. Je to rýchly a spoľahlivý recept, ktorý vás nesklame.

Na kuracie mäso

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • 2 PLmleté chilli korenie

  • 2 PLsójová omáčka

  • 2 PLkrupicový cukor

  • 1 PLocot

  • 2 strúčikycesnaku

  • 500 gkuracie prsia

  • 20 gkukuričný škrob

  • 1 PLrastlinný olej

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 1 ksčervená paprika

  • 1 ksoranžová paprika

  • 1 ksžltá paprika

Na dokončenie

  • 200 gryža

  • soľ podľa chuti

  • 1 zväzokjarná cibuľka

  • 1 hrsťarašidy na ozdobenie

Postup

  1. Ryžu uvaríme vo vriacej slanej vode domäkka. Pretlak, chilli, sójovú omáčku, cukor, ocot, 2 lyžice vody a prelisovaný cesnak zmiešame v mise a necháme odležať.

  2. Kuracie prsia nakrájame na kocky, obalíme v škrobe a sprudka orestujeme na rozpálenom oleji. Potom znížime oheň a za stáleho miešania pridáme nakrájanú cibuľu, papriku a vmiešame pripravenú omáčku. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni asi 7 minút. Na záver ozdobíme nasekanou jarnou cibuľkou a posypeme arašidmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
Ázia
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.