Čína s kuracím mäsom
Jednoduchá čína s kuracím mäsom je skvelým tipom na jedlo, ktoré si môžete pripraviť aj deň vopred. Pretože, keď sa už hotové mäso odleží v chladničke, chute z omáčky budú ešte intenzívnejšie. Je to rýchly a spoľahlivý recept, ktorý vás nesklame.
Na kuracie mäso
2 PLparadajkový pretlak
2 PLmleté chilli korenie
2 PLsójová omáčka
2 PLkrupicový cukor
1 PLocot
2 strúčikycesnaku
500 gkuracie prsia
20 gkukuričný škrob
1 PLrastlinný olej
1 ksčervená cibuľa
1 ksčervená paprika
1 ksoranžová paprika
1 ksžltá paprika
Na dokončenie
200 gryža
soľ podľa chuti
1 zväzokjarná cibuľka
1 hrsťarašidy na ozdobenie
Postup
Ryžu uvaríme vo vriacej slanej vode domäkka. Pretlak, chilli, sójovú omáčku, cukor, ocot, 2 lyžice vody a prelisovaný cesnak zmiešame v mise a necháme odležať.
Kuracie prsia nakrájame na kocky, obalíme v škrobe a sprudka orestujeme na rozpálenom oleji. Potom znížime oheň a za stáleho miešania pridáme nakrájanú cibuľu, papriku a vmiešame pripravenú omáčku. Za stáleho miešania varíme na miernom ohni asi 7 minút. Na záver ozdobíme nasekanou jarnou cibuľkou a posypeme arašidmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre