Citrónový baranček so sladkým snehom
Už len pohľad na túto dobrotu spustí Pavlovov reflex. Citrónový baranček so sladkým snehom vyzerá neskutočne dobre a samozrejme rovnako tak aj chutí. Vyskúšajte jeho sviežu chuť a doprajte si svoj sviatočný kúsok so šálkou kávy.
Na cesto
200 gmaslo + na vymazanie formy
180 gpráškový cukor
2 balenievanilkový cukor
3 ksvajcia + 1 žĺtok
4 PLcitrónová šťava
2 PLnastrúhaná citrónová kôra z bio citrónu
250 gpolohrubá múka + na vysypanie
1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva
150 mlkyslá smotana
Na bielkový sneh
1 ksbielok
80 gkrupicový cukor
1 PLcitrónová šťava
Postup
Formu na barančeka vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Maslo nakrájame na malé kúsky a necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Pridáme práškový cukor a vanilkový cukor a vymiešame do peny. Potom za stáleho miešania pridáme všetky žĺtky (bielky si odložíme), citrónovú šťavu a kôru. Do peny postupne vmiešame múku preosiatu s kypriacim práškom a kyslou smotanou. Z 3 bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý do cesta vmiešame nakoniec.
Cestom naplníme formu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme barančeka krátko ochladnúť vo forme a potom vyklopíme. Z 1 bielka, cukru a citrónovej šťavy vyšľaháme pevný sneh. Dáme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a ozdobne nastriekame na barančeka. Zo snehu tiež môžeme vytvoriť oči a doplniť ich zreničkou napríklad z rozpustenej čokolády. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre