Citrónový baranček so sladkým snehom

Citrónový baranček so sladkým snehom

Už len pohľad na túto dobrotu spustí Pavlovov reflex. Citrónový baranček so sladkým snehom vyzerá neskutočne dobre a samozrejme rovnako tak aj chutí. Vyskúšajte jeho sviežu chuť a doprajte si svoj sviatočný kúsok so šálkou kávy.

Na cesto

  • 200 gmaslo + na vymazanie formy

  • 180 gpráškový cukor

  • 2 balenievanilkový cukor

  • 3 ksvajcia + 1 žĺtok

  • 4 PLcitrónová šťava

  • 2 PLnastrúhaná citrónová kôra z bio citrónu

  • 250 gpolohrubá múka + na vysypanie

  • 1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 150 mlkyslá smotana

Na bielkový sneh

  • 1 ksbielok

  • 80 gkrupicový cukor

  • 1 PLcitrónová šťava

Postup

  1. Formu na barančeka vymažeme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Maslo nakrájame na malé kúsky a necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Pridáme práškový cukor a vanilkový cukor a vymiešame do peny. Potom za stáleho miešania pridáme všetky žĺtky (bielky si odložíme), citrónovú šťavu a kôru. Do peny postupne vmiešame múku preosiatu s kypriacim práškom a kyslou smotanou. Z 3 bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý do cesta vmiešame nakoniec.

  2. Cestom naplníme formu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme barančeka krátko ochladnúť vo forme a potom vyklopíme. Z 1 bielka, cukru a citrónovej šťavy vyšľaháme pevný sneh. Dáme ho do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a ozdobne nastriekame na barančeka. Zo snehu tiež môžeme vytvoriť oči a doplniť ich zreničkou napríklad z rozpustenej čokolády. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Raňajky
Dezerty
Koláče
Veľká noc

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.