Citrónový dezert s bielou čokoládou

Citrónový dezert s bielou čokoládou

Citrónový dezert s bielou čokoládou je dezert pripravený na mieru, pre tých, ktorí milujú nepečené sladkosti. Skombinujete v ňom hneď dve textúry, jemnú a krémovú penu a chrumkavú mrveničku s ovsenými vločkami. Vyskúšajte, je to ideálny letný recept.

Na citrónový dezert

  • 600 mlsmotana na šľahanie

  • 200 gbiela čokoláda

  • 1 kscitrón

  • 1 kslimetka

Na mrveničku z vločiek

  • 70 gmaslo

  • 60 ghnedý cukor

  • 85 gpolohrubá múka

  • 30 govsené vločky

Na dokončenie

  • limetka

  • čokoládové hoblinky z bielej čokolády

  • čerstvé bylinky na ozdobenie

Postup

  1. Smotanu privedieme k varu. Pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a miešame, pokým sa celkom nerozpustí. Následne vložíme do chladničky vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom, múkou a vločkami. Prepracujeme mrveničku a rozprestrieme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  2. Čokoládovú smotanu zľahka prešľaháme a vmiešame citrónovú a limetkovú šťavu. Poháriky naplníme pripravenou čokoládou a uložíme do chladničky asi na 60 minút. Pred podávaním posypeme vychladnutou mrveničkou a ozdobíme limetkou, čokoládovými hoblinkami a bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.