Citrónový dezert s bielou čokoládou
Citrónový dezert s bielou čokoládou je dezert pripravený na mieru, pre tých, ktorí milujú nepečené sladkosti. Skombinujete v ňom hneď dve textúry, jemnú a krémovú penu a chrumkavú mrveničku s ovsenými vločkami. Vyskúšajte, je to ideálny letný recept.
Na citrónový dezert
600 mlsmotana na šľahanie
200 gbiela čokoláda
1 kscitrón
1 kslimetka
Na mrveničku z vločiek
70 gmaslo
60 ghnedý cukor
85 gpolohrubá múka
30 govsené vločky
Na dokončenie
limetka
čokoládové hoblinky z bielej čokolády
čerstvé bylinky na ozdobenie
Postup
Smotanu privedieme k varu. Pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a miešame, pokým sa celkom nerozpustí. Následne vložíme do chladničky vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom, múkou a vločkami. Prepracujeme mrveničku a rozprestrieme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Čokoládovú smotanu zľahka prešľaháme a vmiešame citrónovú a limetkovú šťavu. Poháriky naplníme pripravenou čokoládou a uložíme do chladničky asi na 60 minút. Pred podávaním posypeme vychladnutou mrveničkou a ozdobíme limetkou, čokoládovými hoblinkami a bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre