Čokoládová pizza s lieskovými orieškami

Čokoládová pizza s lieskovými orieškami

Sladký dezert či skôr obyčajné jedlo pokojne aj na obed? Ktorá možnosť vám bude vyhovovať viac? Čokoládová pizza s lieskovými orieškami bude pre každého iným druhom jedla, ale pre všetkých tou najsladšou a najlahodnejšou dobrotou. Upečte si rovno dve, aby sa doma ušlo všetkým.

Na cesto

  • 150 mlvlažná voda

  • 5 gčerstvé droždie

  • 250 ghladká múka na pizzu

  • 1 štipkasoľ

  • 1/2 PLolivový olej

Na náplň

  • 2 PLrozpustené maslo

  • lieskovo-oriešková nátierka s kakaom

  • biele čokoládové hoblinky

  • nasekaná horká čokoláda

  • nasekané a opražené lieskové orechy

  • čerstvá medovka (lístky)

Postup

  1. Do misky s vlažnou vodou rozdrobíme droždie a miešame do úplného rozpustenia. Vo veľkej mise zmiešame preosiatu múku so soľou. V múke urobíme jamku, do ktorej pridáme ½ PL olivového oleja. Za postupného prilievania drožďovej zmesi vypracujeme vláčne cesto, ktoré nesmie byť príliš lepivé. Vypracované cesto preložíme do misy, zakryjeme ho utierkou a necháme kysnúť približne 60 minút.

  2. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem. Rúru predhrejeme na 220 °C. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a dôkladne ho prehnetieme. Vyvaľkáme z neho bochník, ktorý uložíme na pomúčenú dosku a prikryjeme ho navlhčenou utierkou. Cesto necháme znovu 30 minút kysnúť.

  3. Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta tenký kruh, ktorý dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a po celom povrchu potrieme rozpusteným maslom. Pečieme v predhriatej rúre a upečenú pizzu ihneď po vybratí z rúry potrieme lieskovo-orieškovým krémom a posypeme čokoládovými hoblinkami, horkou čokoládou, nasekanými lieskovými orieškami a lístkami medovky. Ihneď podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Cestoviny a pizza
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.