Čokoládová pizza s lieskovými orieškami
Sladký dezert či skôr obyčajné jedlo pokojne aj na obed? Ktorá možnosť vám bude vyhovovať viac? Čokoládová pizza s lieskovými orieškami bude pre každého iným druhom jedla, ale pre všetkých tou najsladšou a najlahodnejšou dobrotou. Upečte si rovno dve, aby sa doma ušlo všetkým.
Na cesto
150 mlvlažná voda
5 gčerstvé droždie
250 ghladká múka na pizzu
1 štipkasoľ
1/2 PLolivový olej
Na náplň
2 PLrozpustené maslo
lieskovo-oriešková nátierka s kakaom
biele čokoládové hoblinky
nasekaná horká čokoláda
nasekané a opražené lieskové orechy
čerstvá medovka (lístky)
Postup
Do misky s vlažnou vodou rozdrobíme droždie a miešame do úplného rozpustenia. Vo veľkej mise zmiešame preosiatu múku so soľou. V múke urobíme jamku, do ktorej pridáme ½ PL olivového oleja. Za postupného prilievania drožďovej zmesi vypracujeme vláčne cesto, ktoré nesmie byť príliš lepivé. Vypracované cesto preložíme do misy, zakryjeme ho utierkou a necháme kysnúť približne 60 minút.
Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem. Rúru predhrejeme na 220 °C. Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a dôkladne ho prehnetieme. Vyvaľkáme z neho bochník, ktorý uložíme na pomúčenú dosku a prikryjeme ho navlhčenou utierkou. Cesto necháme znovu 30 minút kysnúť.
Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta tenký kruh, ktorý dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a po celom povrchu potrieme rozpusteným maslom. Pečieme v predhriatej rúre a upečenú pizzu ihneď po vybratí z rúry potrieme lieskovo-orieškovým krémom a posypeme čokoládovými hoblinkami, horkou čokoládou, nasekanými lieskovými orieškami a lístkami medovky. Ihneď podávame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre