Čokoládová Šarlota

Čokoládová Šarlota

Výnimočná čokoládová Šarlota zaujme na prvý pohľad. Hodí sa aj na slávnostné príležitosti, ale pokojne si ňou môžete osladiť bežné popoludnie. Najlepšie chutí dokonale vychladená a vtedy jej čokoládová chuť ideálne vynikne s intenzívnou chuťou kávy. Vyskúšajte, možno sa stane vaším rodinným favoritom, ktorý budete ponúkať všetkým hosťom.

Ingrediencie

  • 30 ksdlhé cukrárske piškóty

Na krém

  • 320 ml33 % smotana na šľahanie

  • 40 gkrupicový cukor

  • 120 gmaslo

  • 100 mlmlieko

  • 1 štipkasoľ

  • 500 g70 % horká čokoláda

  • 4 PLlikér amaretto

Na dokončenie

  • 200 mlparížska šľahačka

  • čokoládové hoblinky

Postup

  1. Tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie a dno a boky vyložíme cukrárskymi piškótami. Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme cukor, maslo, mlieko, štipku soli a privedieme k varu. Stiahneme z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu a likér a miešame, až kým sa čokoláda rozpustí.

  2. Rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a ešte precedíme cez jemné sitko. Necháme mierne vychladnúť a teplý krém nalejeme do formy. Uložíme do chladničky najmenej na 4 hodiny, najlepšie však cez noc. Stuhnutý krém opatrne vyberieme z formy a ozdobíme vyšľahanou parížskou šľahačkou a čokoládovými hoblinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.