Čokoládová Šarlota
Výnimočná čokoládová Šarlota zaujme na prvý pohľad. Hodí sa aj na slávnostné príležitosti, ale pokojne si ňou môžete osladiť bežné popoludnie. Najlepšie chutí dokonale vychladená a vtedy jej čokoládová chuť ideálne vynikne s intenzívnou chuťou kávy. Vyskúšajte, možno sa stane vaším rodinným favoritom, ktorý budete ponúkať všetkým hosťom.
Ingrediencie
30 ksdlhé cukrárske piškóty
Na krém
320 ml33 % smotana na šľahanie
40 gkrupicový cukor
120 gmaslo
100 mlmlieko
1 štipkasoľ
500 g70 % horká čokoláda
4 PLlikér amaretto
Na dokončenie
200 mlparížska šľahačka
čokoládové hoblinky
Postup
Tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie a dno a boky vyložíme cukrárskymi piškótami. Do hrnca nalejeme smotanu, pridáme cukor, maslo, mlieko, štipku soli a privedieme k varu. Stiahneme z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu a likér a miešame, až kým sa čokoláda rozpustí.
Rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a ešte precedíme cez jemné sitko. Necháme mierne vychladnúť a teplý krém nalejeme do formy. Uložíme do chladničky najmenej na 4 hodiny, najlepšie však cez noc. Stuhnutý krém opatrne vyberieme z formy a ozdobíme vyšľahanou parížskou šľahačkou a čokoládovými hoblinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre