Čokoládová štrúdľa s hruškami
Najlepšia štrúdľa na svete vôbec nemusí byť od babičky a už vonkoncom nemusí byť iba jablková. Čokoládová štrúdľa s hruškami a karamelom je skutočne výnimočná a inak už štrúdľu ani nebudete chcieť pripravovať. Pripravte si chuťové poháriky, bude to dokonalý pôžitok.
Na cesto
180 ghladká múka
25 gkakao
1 štipkasoľ
2 ksžĺtky
1 PLjablčný ocot
2 PLkrupicový cukor
Na náplň
6 ksveľká hruška
1/2 ksbio citrón
50 gkrupicový cukor
20 gmaslo
1 ksvanilkový cukor
30 gpíniové oriešky
50 gčokoládové guľôčky
Na dokončenie
50 groztopené maslo
Postup
Múku preosejeme s kakaom a soľou, pridáme žĺtky, 80 ml vlažnej vody s octom, cukor a dobre prepracujeme. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme asi 30 minút oddychovať.
Potom cesto rozvaľkáme na tenký plát, prikryjeme zahriatou utierkou a necháme 15 minút oddychovať. Potom ho preložíme na pomúčenú dosku a vytiahneme rukami na tenký plát s veľkosťou 40x50 cm.
Tri hrušky olúpeme, zbavíme stredov s jadierkami, nastrúhame na hrubo a pokvapkáme citrónom. Cukor rozpustíme na panvici na svetlý karamel, pridáme maslo s hruškami, krátko orestujeme a necháme vychladnúť. Zvyšné hrušky zbavíme stredov, nakrájame na hranolky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Na cesto rozotrieme hrušky v karamele, posypeme cukrom, píniovými orieškami, čokoládou a navrch rozložíme hranolky hrušiek. Pomocou utierky stočíme do závinu, prenesieme na plech, potrieme maslom a pečieme pri 180 °C asi 40 minút. V priebehu pečenia dvakrát potrieme maslom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre