Čokoládová veľkonočná torta
Slávnostne prestretý stôl vždy skvele doplní čokoládová veľkonočná torta. A hoci sme ju zaradili medzi veľkonočné dezerty, pokojne ju môžete pripraviť kedykoľvek, keď dostanete chuť alebo bude vhodná príležitosť. Pre milovníkov čokolády to bude tá najlepšia sladká odmena alebo darček.
Na čokoládový krém
100 mlsmotana na šľahanie
1 PLmed
250 gmliečna čokoláda
150 gmaslo
Na čokoládový korpus
5 ksvajcia
140 gkrupicový cukor
150 ghladká múka
50 gkakao
50 ghorká čokoláda
40 gmaslo
Na dokončenie
50 glieskové orechy
čokoládové vajíčka na ozdobenie
Postup
Smotanu zvaríme s medom, potom odstavíme a pridáme čokoládu. Miešame, pokým sa čokoláda nerozpustí. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť.
Bielky vyšľaháme s cukrom na hustý sneh. Postupne pridávame žĺtky a znovu vyšľaháme. Po vyšľahaní zľahka vmiešame preosiatu múku s kakaom.
Nakoniec vmiešame rozpustenú čokoládu s maslom. Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm a pečieme pri 160 °C asi 45 minút.
Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme. Medzitým vychladnutú čokoládovú hmotu vyšľaháme a pridáme na kúsky nakrájané zmäknuté maslo. Vyšľaháme na hladký krém.
Po úplnom vychladnutí tortu prekrojíme vodorovne na dva diely. Polovicu krému rozotrieme na spodný diel korpusu a zakryjeme ho horným dielom. Potom krémom potrieme celú tortu.
Spodný okraj torty obalíme v nasekaných orieškoch. Tortu uložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme čokoládovými vajíčkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre