Čokoládové muffiny s krémom a červenou repou
Čokoládové muffiny s krémom a červenou repou sú premyslené a vyladené do posledného detailu. Od ich chuti, až po krásne zdobenie. Vláčne čokoládové cesto, bohatý čokoládový krém a to všetko v spojení s chuťou červenej repy, ktorá sa perfektne kombinuje práve s milovanou pochúťkou z kakaových bôbov.
Na cesto
250 guvarená očistená červená repa
200 g70 % horká čokoláda
3 ksvajcia
100 ghnedý cukor
100 gmaslo
80 mlslnečnicový olej
200 gpolohrubá múka
40 gsvetlé kakao
1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva
100 mlcmar
Na náplň
250 gmascarpone
100 gpráškový cukor
150 ghorká čokoláda
Postup
Repu nastrúhame na jemnom strúhadle. Vytlačíme z nej šťavu a asi 4 lyžice z nej si odložíme na bok. Čokoládu nakrájame na drobné kúsky. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vmiešame rozpustené maslo a olej. Potom vmiešame preosiatu múku s kakaom, kypriacim práškom a kúskami čokolády.
Nakoniec vmiešame nastrúhanú repu a prilejeme cmar. Hotové cesto naplníme do malých formičiek vystlaných papierovými košíčkami. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo formičkách. Mascarpone zmiešame s cukrom a kyslou smotanou.
Potom vlejeme šťavu z repy a len zľahka premiešame, aby zostalo viditeľné mramorovanie. Naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a nastriekame na povrch muffinov. Pred podávaním ozdobíme plátkom kandizovanej repy.
Čerstvú repu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Krupicový cukor zvaríme s vodou na sirup. Potom vložíme plátky repy a pozvoľna povaríme asi 5 minút. Po uvarení necháme v náleve vychladnúť do druhého dňa. Vyberieme z nálevu a necháme odkvapkať. Necháme vyschnúť alebo sušíme v predhriatej rúre na 70 °C asi 4 hodiny. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre