Čokoládové valentínske cupcakes
Ak ste veľkí milovníci čokolády a ani valentínsky sviatok vás nepresvedčí, aby bol dezert ružový, stavte na čokoládovo-nugátové cupcakes. Nadýchané cesto vo vnútri skrýva nugátový krém a kopček z parížskej šľahačky je dokonalou ozdobou tejto malej tortičky. Po ochutnaní si na tradičnú ružovú farbu už nespomenie nikto.
Na cesto
2 ksvajcia
100 gkrupicový cukor
40 mlslnečnicový olej
180 gpolohrubá múka
1 PLkakao
1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva
120 ml40 % smotana na šľahanie
1 PLnasekaná čokoláda
Na dokončenie
nugátový krém
300 mlparížska šľahačka
cukrárske ozdoby (fondánové srdiečka)
Postup
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami. Vajcia s cukrom krátko prešľaháme a tenkým pramienkom prilejeme olej. Múku, kakao a kypriaci prášok preosejeme do inej misy, po častiach spojíme s vaječnou zmesou a smotanou. Nakoniec vmiešame čokoládu.
Cesto nalejeme do dvoch tretín košíčkov a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Upečené muffiny necháme vychladnúť na mriežke.
V muffinoch vytvoríme vykrajovacou formičkou otvory a naplníme ich nugátovým krémom. Šľahačku vyšľaháme dotuha a pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na muffiny. Uložíme stuhnúť do chladničky a pred podávaním ich ozdobíme srdiečkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre