Čokoládové valentínske cupcakes

Čokoládové valentínske cupcakes

Ak ste veľkí milovníci čokolády a ani valentínsky sviatok vás nepresvedčí, aby bol dezert ružový, stavte na čokoládovo-nugátové cupcakes. Nadýchané cesto vo vnútri skrýva nugátový krém a kopček z parížskej šľahačky je dokonalou ozdobou tejto malej tortičky. Po ochutnaní si na tradičnú ružovú farbu už nespomenie nikto.

Na cesto

  • 2 ksvajcia

  • 100 gkrupicový cukor

  • 40 mlslnečnicový olej

  • 180 gpolohrubá múka

  • 1 PLkakao

  • 1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 120 ml40 % smotana na šľahanie

  • 1 PLnasekaná čokoláda

Na dokončenie

  • nugátový krém

  • 300 mlparížska šľahačka

  • cukrárske ozdoby (fondánové srdiečka)

Postup

  1. Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami. Vajcia s cukrom krátko prešľaháme a tenkým pramienkom prilejeme olej. Múku, kakao a kypriaci prášok preosejeme do inej misy, po častiach spojíme s vaječnou zmesou a smotanou. Nakoniec vmiešame čokoládu.

  2. Cesto nalejeme do dvoch tretín košíčkov a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Upečené muffiny necháme vychladnúť na mriežke.

  3. V muffinoch vytvoríme vykrajovacou formičkou otvory a naplníme ich nugátovým krémom. Šľahačku vyšľaháme dotuha a pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na muffiny. Uložíme stuhnúť do chladničky a pred podávaním ich ozdobíme srdiečkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Koláče
Dezerty
Valentín

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.