Čokoládovo-tvarohová torta

Čokoládovo-tvarohová torta

Pripravte si lahodný dezert. Čokoládovo-tvarohová torta splní vaše očakávania, ak túžite po sladkom, rafinovanom a chladenom potešení. Najlepšie totiž chutí priamo z chladničky. Spojenie čokolády a tvarohu s maslovými sušienkami je kombináciou, ktorej sa nedá prejesť.

Na korpus

  • 130 gmaslové sušienky

  • 60 gmaslo

Na čokoládovú vrstvu

  • 100 gmaslo

  • 100 ghorká čokoláda

  • 100 gkrupicový cukor

  • 2 ksvajcia

  • 50 gkukuričný škrob

Na tvarohovú vrstvu

  • 300 gtvaroh

  • 1 kscelé vajce

  • 1 ksžĺtok

  • 100 gkrupicový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 100 gsmotana na šľahanie

  • 25 gkukuričný škrob

Na dokončenie

  • 100 gčokoláda

Postup

  1. Sušienky rozmixujeme najemno. Nalejeme na ne rozpustené maslo a hmotu prepracujeme. Vtlačíme ju na dno tortovej formy s priemerom 20 cm.

  2. Na čokoládovú vrstvu rozpustíme maslo s čokoládou nad horúcim vodným kúpeľom. Pridáme cukor, vajcia a kukuričný škrob. Všetko dobre rozmiešame, nalejeme na korpus a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút.

  3. Na svetlú vrstvu premiešame tvaroh s vajcom, žĺtkom, obomi druhmi cukru a smotanou rozmiešanou so škrobom. Pripravenú náplň nalejeme na zapečenú čokoládovú vrstvu a dopekáme pri 140 °C asi 60 minút.

  4. Čokoládu na ozdobu rozpustíme a preložíme ju do papierového kornútku. Na papier na pečenie nastriekame maličké čokoládové kvapky a necháme je zatuhnúť. Pred podávaním ich položíme na povrch torty. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.