Čokoládovo-tvarohová torta
Pripravte si lahodný dezert. Čokoládovo-tvarohová torta splní vaše očakávania, ak túžite po sladkom, rafinovanom a chladenom potešení. Najlepšie totiž chutí priamo z chladničky. Spojenie čokolády a tvarohu s maslovými sušienkami je kombináciou, ktorej sa nedá prejesť.
Na korpus
130 gmaslové sušienky
60 gmaslo
Na čokoládovú vrstvu
100 gmaslo
100 ghorká čokoláda
100 gkrupicový cukor
2 ksvajcia
50 gkukuričný škrob
Na tvarohovú vrstvu
300 gtvaroh
1 kscelé vajce
1 ksžĺtok
100 gkrupicový cukor
1 balenievanilkový cukor
100 gsmotana na šľahanie
25 gkukuričný škrob
Na dokončenie
100 gčokoláda
Postup
Sušienky rozmixujeme najemno. Nalejeme na ne rozpustené maslo a hmotu prepracujeme. Vtlačíme ju na dno tortovej formy s priemerom 20 cm.
Na čokoládovú vrstvu rozpustíme maslo s čokoládou nad horúcim vodným kúpeľom. Pridáme cukor, vajcia a kukuričný škrob. Všetko dobre rozmiešame, nalejeme na korpus a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút.
Na svetlú vrstvu premiešame tvaroh s vajcom, žĺtkom, obomi druhmi cukru a smotanou rozmiešanou so škrobom. Pripravenú náplň nalejeme na zapečenú čokoládovú vrstvu a dopekáme pri 140 °C asi 60 minút.
Čokoládu na ozdobu rozpustíme a preložíme ju do papierového kornútku. Na papier na pečenie nastriekame maličké čokoládové kvapky a necháme je zatuhnúť. Pred podávaním ich položíme na povrch torty. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre