Čokoládový dezert bez múky a s ovocím

Zdroj: Shutterstock

Čokoládový dezert bez múky a s ovocím

Utíši vašu chuť na sladké a nepokazí vám figúru. Ideálna kombinácia, no nie?

Ingrediencie

  • 85 ghorká čokoláda

  • 85 gmaslo + na vymazanie

  • 3 ksvajcia

  • 85 gkrupicový cukor

  • 85 glieskové orechy

  • 50 gkakao

  • 1 vreckobezlepkový pudingový prášok (čokoládový)

  • štipkasoľ

  • 3 kshruška

Postup

  1. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom spoločne s maslom, odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a pridáme čokoládovú zmes.

  3. Potom vmiešame najemno nastrúhané oriešky, preosiate kakao a kakaový pudingový prášok.

  4. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh a vmiešame do cesta.

  5. Hotové cesto nalejeme do maslom vymastenej tortovej formy (24 cm) a navrch rozložíme polovičky nakrájaných hrušiek.

  6. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vo forme vychladnúť a potom vyklopíme. Mňamka!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Bezlepkové jedlá
Dezerty
Rakúsko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.