Zdroj: Shutterstock
Čokoládový dezert bez múky a s ovocím
Utíši vašu chuť na sladké a nepokazí vám figúru. Ideálna kombinácia, no nie?
Ingrediencie
85 ghorká čokoláda
85 gmaslo + na vymazanie
3 ksvajcia
85 gkrupicový cukor
85 glieskové orechy
50 gkakao
1 vreckobezlepkový pudingový prášok (čokoládový)
štipkasoľ
3 kshruška
Postup
Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom spoločne s maslom, odstavíme a necháme vychladnúť.
V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a pridáme čokoládovú zmes.
Potom vmiešame najemno nastrúhané oriešky, preosiate kakao a kakaový pudingový prášok.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh a vmiešame do cesta.
Hotové cesto nalejeme do maslom vymastenej tortovej formy (24 cm) a navrch rozložíme polovičky nakrájaných hrušiek.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Po upečení necháme vo forme vychladnúť a potom vyklopíme. Mňamka!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre