Čokoládový perník
Nie je perník ako perník a tento čokoládový to iba potvrdzuje. Dve vrstvy vláčneho cesta, ktoré sú naplnené džemom a super čokoládovou plnkou si získajú každého milovníka sladkých pochúťok. Naviac, čokoládová poleva posypaná malinami a pistáciami je dokonalou bodkou tohto dezertu.
Na cesto
500 ghladká múka
250 gpolohrubá múka na vysypanie plechu
250 gkrupicový cukor
80 gkakao
3 PLperníkové korenie
2 ČLkypriaci prášok do pečiva
250 mlrastlinný olej + na vymastenie plechu
4 ksvajcia
500 mlkefír
Na náplň
200 mlsmotana na šľahanie
60 gkrupicový cukor
40 gkakao
100 ghorká čokoláda
150 gmalinový džem
Na polevu
150 ghorká čokoláda
50 gmaslo
Na dokončenie
lyofilizované maliny
nasekané pistácie
Postup
V mise zmiešame preosiatu hladkú a polohrubú múku s cukrom, kakaom, perníkovým korením a kypriacim práškom. Olej prešľaháme s vajcami a kefírom. Tekutú zmes prilejeme do sypkej a dobre premiešame. Cesto nalejeme na plech s rozmermi 30x40 cm, vymasteného tukom a vysypaného polohrubou múkou. Povrch cesta uhladíme a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť na plechu a po vychladnutí vyklopíme.
Smotanu zvaríme s cukrom a kakaom. Odstavíme a pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame, pokým sa čokoláda nerozpustí. Uložíme stuhnúť do chladu. Po stuhnutí vyšľaháme do tuha. Korpus pozdĺžne prekrojíme na dva diely. Spodný diel potrieme džemom a potom čokoládovou náplňou. Prikryjeme vrchným dielom cesta.
Čokoládu na polevu rozpustíme s maslom v horúcom vodnom kúpeli. Povrch perníka potrieme a než čokoláda stuhne, posypeme malinami a pistáciami. Po zatuhnutí polevy nakrájame perník na porcie. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre