Čokoládový perník

Čokoládový perník

Nie je perník ako perník a tento čokoládový to iba potvrdzuje. Dve vrstvy vláčneho cesta, ktoré sú naplnené džemom a super čokoládovou plnkou si získajú každého milovníka sladkých pochúťok. Naviac, čokoládová poleva posypaná malinami a pistáciami je dokonalou bodkou tohto dezertu.

Na cesto

  • 500 ghladká múka

  • 250 gpolohrubá múka na vysypanie plechu

  • 250 gkrupicový cukor

  • 80 gkakao

  • 3 PLperníkové korenie

  • 2 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • 250 mlrastlinný olej + na vymastenie plechu

  • 4 ksvajcia

  • 500 mlkefír

Na náplň

  • 200 mlsmotana na šľahanie

  • 60 gkrupicový cukor

  • 40 gkakao

  • 100 ghorká čokoláda

  • 150 gmalinový džem

Na polevu

  • 150 ghorká čokoláda

  • 50 gmaslo

Na dokončenie

  • lyofilizované maliny

  • nasekané pistácie

Postup

  1. V mise zmiešame preosiatu hladkú a polohrubú múku s cukrom, kakaom, perníkovým korením a kypriacim práškom. Olej prešľaháme s vajcami a kefírom. Tekutú zmes prilejeme do sypkej a dobre premiešame. Cesto nalejeme na plech s rozmermi 30x40 cm, vymasteného tukom a vysypaného polohrubou múkou. Povrch cesta uhladíme a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť na plechu a po vychladnutí vyklopíme.

  2. Smotanu zvaríme s cukrom a kakaom. Odstavíme a pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame, pokým sa čokoláda nerozpustí. Uložíme stuhnúť do chladu. Po stuhnutí vyšľaháme do tuha. Korpus pozdĺžne prekrojíme na dva diely. Spodný diel potrieme džemom a potom čokoládovou náplňou. Prikryjeme vrchným dielom cesta.

  3. Čokoládu na polevu rozpustíme s maslom v horúcom vodnom kúpeli. Povrch perníka potrieme a než čokoláda stuhne, posypeme malinami a pistáciami. Po zatuhnutí polevy nakrájame perník na porcie. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.