Čučoriedková bábovka
Vanilková, kakaová alebo čučoriedková bábovka? Ktorá z nich by vyhrala titul vašej najobľúbenejšej? Ak ste ešte nevyskúšali, ako chutí tá s čučoriedkami, určite sa nenechajte dlho presviedčať a pustite sa do pečenia. Bude to váš letný hit, napríklad aj na sladké raňajky, v ktorom určite nešetrite čučoriedkami, lebo bábovke dodávajú chuť, ale aj vláčnosť.
Na cesto
4 ksvajcia
150 gpráškový cukor
75 mlrastlinný olej
1 PLcitrónová kôra
100 mlbiely jogurt
220 ghladká múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
100 gčučoriedky
tuk na vymastenie bábovkovej formy
polohrubá múka na vysypanie bábovkovej formy
Na dokončenie
150 ml33 % smotana na šľahanie
čučoriedky na ozdobenie
Postup
Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do hustej peny. Za stáleho šľahania prilejeme olej a vyšľaháme spolu. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh, ktorý ľahko vmiešame do žĺtkovej peny. Primiešame kôru, jogurt a preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame čučoriedky.
Formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a až potom vyklopíme.
Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou. Ozdobne nastriekame na povrch bábovky a ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre