Čučoriedková bábovka

Čučoriedková bábovka

Vanilková, kakaová alebo čučoriedková bábovka? Ktorá z nich by vyhrala titul vašej najobľúbenejšej? Ak ste ešte nevyskúšali, ako chutí tá s čučoriedkami, určite sa nenechajte dlho presviedčať a pustite sa do pečenia. Bude to váš letný hit, napríklad aj na sladké raňajky, v ktorom určite nešetrite čučoriedkami, lebo bábovke dodávajú chuť, ale aj vláčnosť.

Na cesto

  • 4 ksvajcia

  • 150 gpráškový cukor

  • 75 mlrastlinný olej

  • 1 PLcitrónová kôra

  • 100 mlbiely jogurt

  • 220 ghladká múka

  • 1 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 100 gčučoriedky

  • tuk na vymastenie bábovkovej formy

  • polohrubá múka na vysypanie bábovkovej formy

Na dokončenie

  • 150 ml33 % smotana na šľahanie

  • čučoriedky na ozdobenie

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do hustej peny. Za stáleho šľahania prilejeme olej a vyšľaháme spolu. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom na pevný sneh, ktorý ľahko vmiešame do žĺtkovej peny. Primiešame kôru, jogurt a preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame čučoriedky.

  2. Formu na bábovku vymažeme tukom a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 45 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo forme a až potom vyklopíme.

  3. Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku a naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou. Ozdobne nastriekame na povrch bábovky a ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Tip redakcie
Koláče
Dezerty
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.