Čučoriedková bomba podľa Evity

Zdroj: Redakcia Evita

Čučoriedková bomba podľa Evity

Pekárky a pekári, pripravte sa na výborný čučoriedkový koláč priamo z redakcie Evity.

Cesto

  • 230 ghladká múka

  • 1 ČLprášok do pečiva

  • 130 gkryštálový cukor

  • 130 gmaslo

  • 1 ksvajcia

Náplň

  • 200 mlpolotučné mlieko

  • 250 gjemný tvaroh

  • 1 balíčekvanilkový cukor

  • 70 gkryštálový cukor

  • 1 kszlatý klas

  • 100 gkyslá smotana

  • 3 ksžĺtko

  • 125 gčučoriedky

Postup

  1. Múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom.

  2. Pridáme vajce, zmäknuté maslo vypracujeme hladké cesto.

  3. Cesto rovnomerne vtlačíme do okrúhlej koláčovej formy vymastenej a vysypanej múkou.

  4. Mlieko, cukor, tvaroh, zlatý klas, žĺtky a kyslú smotanu rozšľaháme na hladký krém, vylejeme ho na cesto a posypeme predtým umytými čučoriedkami.

  5. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 35 minút. Mňamka!

Ohodnoťte recept
Raňajky
Zákusky
Bezmäsité jedlá
Koláče
Dezerty
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.