Zdroj: Redakcia Evita
Čučoriedková bomba podľa Evity
Pekárky a pekári, pripravte sa na výborný čučoriedkový koláč priamo z redakcie Evity.
Cesto
230 ghladká múka
1 ČLprášok do pečiva
130 gkryštálový cukor
130 gmaslo
1 ksvajcia
Náplň
200 mlpolotučné mlieko
250 gjemný tvaroh
1 balíčekvanilkový cukor
70 gkryštálový cukor
1 kszlatý klas
100 gkyslá smotana
3 ksžĺtko
125 gčučoriedky
Postup
Múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom.
Pridáme vajce, zmäknuté maslo vypracujeme hladké cesto.
Cesto rovnomerne vtlačíme do okrúhlej koláčovej formy vymastenej a vysypanej múkou.
Mlieko, cukor, tvaroh, zlatý klas, žĺtky a kyslú smotanu rozšľaháme na hladký krém, vylejeme ho na cesto a posypeme predtým umytými čučoriedkami.
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 35 minút. Mňamka!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre