Čučoriedková panna cotta s orgovánovým sirupom
Máte chuť na osviežujúci dezert? Najlepšie chutí dobre vychladený, ale na to potrebuje dostatok času. Čučoriedková panna cotta s orgovánovým sirupom je skvelým dezertom aj pre vašich hostí, ale myslite na čas chladenia, pretože inak nebude dostatočne stuhnutá. A ak ste doteraz nekonzumovali orgovánové kvety, vyskúšajte tento sirup, môže sa pripraviť z fialových a aj bielych kvetov.
Na orgovánový sirup
1 hrnčekotrhané orgovánové kvety + na ozdobenie
1 hrnčekvoda
1 hrnčekkrupicový cukor
Na čučoriedkové želé
1 plátokželatína
80 gčučoriedky
20 gkrupicový cukor
2 ČLcitrónová šťava
Na panna cottu
6 plátkovželatína
200 gčučoriedky
500 mlsmotana
4 PLorgovánový sirup
80 gkrupicový cukor
Postup
Na miernom plameni privedieme k varu kvety s vodou a cukrom. Varíme asi 15 minút do konzistencie sirupu a potom zmes prelejeme cez sitko. Kvety dobre vytlačíme a hotový sirup necháme vychladnúť.
Na čučoriedkové želé necháme jeden plátok želatíny napučať asi 5 minút v studenej vode. Čučoriedky s cukrom a citrónovou šťavou rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Privedieme na miernom plameni k varu a varíme niekoľko minút, pokým zmes nezhustne. Stiahneme z ohňa, pridáme vytlačenú želatínu a miešame do úplného rozpustenia. Zmes nalejeme cez sitko na dno formičiek a necháme v chladničke zatuhnúť.
Na panna cottu necháme plátky želatíny napučať 5 minút s niekoľkými lyžicami studenej vody. V hrnci zahrejeme na miernom plameni čučoriedky so smotanou, pripraveným sirupom a cukrom. Zmes privedieme takmer k varu, stiahneme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Hladkú zmes povaríme a odstavíme.
Napučanú želatínu vytlačíme a zmiešame s horúcou smotanovou zmesou. Cez sitko nalejeme na zatuhnuté čučoriedkové želé a necháme vychladnúť. Potom panna cottu uložíme aspoň na 4 hodiny do chladničky, najlepšie cez noc. Podávame ozdobené kvetmi a čučoriedkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre