Čučoriedkové koláčiky

Čučoriedkové koláčiky

Čučoriedkové koláče sú presne ten typ dezertu, ktorému sa jednoducho nedá odolať. Krehké cesto, ktoré vonia a chutí maslom a lahodná plnka z čučoriedok, smotany a bielej čokolády pôsobia mimoriadne lákavo. Korpus koláčikov naplňte až po vrch, aby ste si užili dostatočné množstvo krémovej plnky. Doladené do dokonalosti ich môžete podávať ešte aj s kopčekom šľahačky.

Na cesto

  • 200 ghladká múka

  • 60 gpráškový cukor

  • 50 gmandľová múka

  • 2 ksžĺtky

  • 150 gmaslo

  • 1 balenievanilkový cukor

Na náplň

  • 100 mlsmotana na šľahanie

  • 150 gčučoriedky

  • 200 gbiela čokoláda

Na dokončenie

  • čučoriedky na ozdobenie

  • kokosové lupienky na posypanie

Postup

  1. Múku a cukor preosejeme. Pridáme mandľovú múku, žĺtky, na kúsky nakrájané maslo, vanilkový cukor a vypracujeme pevné cesto.

  2. Cesto necháme v chladničke odležať asi 60 minút. Odležané cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Vykrojíme kolieska asi s 2 cm väčším priemerom, než majú formičky na koláčiky.

  3. Kolieska cesta vložíme do formičiek a dobre pritlačíme ku stenám. Dno prepichneme vidličkou.

  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo formičkách a potom ich vyklopíme.

  5. Smotanu zvaríme s čučoriedkami a odstavíme z ohňa. Potom vmiešame čokoládu a miešame, pokým sa čokoláda nerozpustí.

  6. Náplň rozdelíme do korpusov na koláčiky a na povrch dáme čučoriedky. Uložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ozdobíme povrch kokosom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.