Čučoriedkové koláčiky
Čučoriedkové koláče sú presne ten typ dezertu, ktorému sa jednoducho nedá odolať. Krehké cesto, ktoré vonia a chutí maslom a lahodná plnka z čučoriedok, smotany a bielej čokolády pôsobia mimoriadne lákavo. Korpus koláčikov naplňte až po vrch, aby ste si užili dostatočné množstvo krémovej plnky. Doladené do dokonalosti ich môžete podávať ešte aj s kopčekom šľahačky.
Na cesto
200 ghladká múka
60 gpráškový cukor
50 gmandľová múka
2 ksžĺtky
150 gmaslo
1 balenievanilkový cukor
Na náplň
100 mlsmotana na šľahanie
150 gčučoriedky
200 gbiela čokoláda
Na dokončenie
čučoriedky na ozdobenie
kokosové lupienky na posypanie
Postup
Múku a cukor preosejeme. Pridáme mandľovú múku, žĺtky, na kúsky nakrájané maslo, vanilkový cukor a vypracujeme pevné cesto.
Cesto necháme v chladničke odležať asi 60 minút. Odležané cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Vykrojíme kolieska asi s 2 cm väčším priemerom, než majú formičky na koláčiky.
Kolieska cesta vložíme do formičiek a dobre pritlačíme ku stenám. Dno prepichneme vidličkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme krátko vychladnúť vo formičkách a potom ich vyklopíme.
Smotanu zvaríme s čučoriedkami a odstavíme z ohňa. Potom vmiešame čokoládu a miešame, pokým sa čokoláda nerozpustí.
Náplň rozdelíme do korpusov na koláčiky a na povrch dáme čučoriedky. Uložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí ozdobíme povrch kokosom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre