Čučoriedkové-ostružinové muffiny
Jemné a lahodné muffiny najlepšie chutia s kopčekom sladkého krému s ovocnou príchuťou. Sezóna bobuľového ovocia je v plnom prúde a ak máte dostatok čučoriedok a ostružín, určite vyskúšajte osviežujúcu chuť týchto malých dezertov. Chutia a vyzerajú ako od profesionálov.
Na cesto
400 gpolohrubá múka
1 baleniekypriaci prášok do pečiva
1 balenievanilkový cukor
120 gpráškový cukor
80 gstrúhaný kokos
1 štipkasoľ
250 mlcmar
50 mlolej
2 ksvajcia
60 gostružiny
60 gčučoriedky
Na krém
100 gzmes ostružiny a čučoriedky
50 gpráškový cukor
250 gmascarpone
200 mlsmotana na šľahanie
Na dokončenie
ostružiny a čučoriedky na ozdobenie
Postup
Múku preosiatu s kypriacim práškom zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, strúhaným kokosom a soľou. Cmar zmiešame s olejom a rozšľaháme v ňom vajcia. Potom pridáme sypké suroviny a premiešame na redšie cesto.
Formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami. Cesto do nich nalievame tak, aby siahalo do dvoch tretín výšky formičiek. Do každej dávky cesta dáme niekoľko čučoriedok a ostružín. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. Necháme vo forme krátko chladnúť a vyklopíme.
Ostružiny a čučoriedky zmiešame s cukrom a rozmixujeme ich. Mascarpone zmiešame so smotanou na šľahanie a potom vmiešame rozmixované ovocie.
Krém dáme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a nastriekame ozdobne na povrch muffinov. Nakoniec ich ozdobíme čučoriedkami a ostružinami. Môžeme pridať aj jedlé kvety. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre