Čučoriedkové tiramisu

Čučoriedkové tiramisu

Možno pečiete fantastické koláče, ale viete pripraviť skvelé tiramisu? Napríklad teraz v lete dobre padne nahradiť tradičnú kávu čerstvými čučoriedkami a vznikne neodolateľný a osviežujúci dezert. Tento recept si získa čestné miesto vo vašom rodinnom receptári.

Ingrediencie

  • 500 gčučoriedky

  • 100 gpráškový cukor

  • 400 gmascarpone

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

  • 50 gpráškový cukor

  • 150 gpiškóty

  • čučoriedky na ozdobenie

Postup

  1. Čučoriedky rozmixujeme s cukrom. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a cukrom do peny, naplníme do cukrárskeho vrecka.

  2. Na dno formy s veľkosťou 26x19 cm uložíme polovicu piškót, polejeme čučoriedkovou omáčkou, navrstvíme krém, opäť uložíme vrstvu piškót a pridáme zvyšný krém. Zakončíme omáčkou.

  3. Na povrch pomocou lyžice vytvoríme mramorovanie a necháme odležať v chladničke minimálne 3 hodiny. Pred podávaním povrch ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Dezerty
Taliansko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.