Čučoriedkové tiramisu
Možno pečiete fantastické koláče, ale viete pripraviť skvelé tiramisu? Napríklad teraz v lete dobre padne nahradiť tradičnú kávu čerstvými čučoriedkami a vznikne neodolateľný a osviežujúci dezert. Tento recept si získa čestné miesto vo vašom rodinnom receptári.
Ingrediencie
500 gčučoriedky
100 gpráškový cukor
400 gmascarpone
200 ml33 % smotana na šľahanie
50 gpráškový cukor
150 gpiškóty
čučoriedky na ozdobenie
Postup
Čučoriedky rozmixujeme s cukrom. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a cukrom do peny, naplníme do cukrárskeho vrecka.
Na dno formy s veľkosťou 26x19 cm uložíme polovicu piškót, polejeme čučoriedkovou omáčkou, navrstvíme krém, opäť uložíme vrstvu piškót a pridáme zvyšný krém. Zakončíme omáčkou.
Na povrch pomocou lyžice vytvoríme mramorovanie a necháme odležať v chladničke minimálne 3 hodiny. Pred podávaním povrch ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre