Čučoriedkový džem
Je čučoriedkový džem váš najobľúbenejší? Ak áno, je najvyšší čas skončiť s jeho nakupovaní a uvariť si vlastný. Výhoda čučoriedok je aj v tom, že toto ovocie nemusíte rozpoliť či vykôstkovať, tak ako iné druhy. Práca s ním je jednoduchá a rýchlejšia. Vyskúšajte ako chutí džem domácej výroby.
Rozpis na 4 poháre (objem 350 ml)
2000 gčučoriedky
500 gkrupicový cukor
2 PLčerstvý tymián
1 kscitrón
10 gagar
Postup
Čučoriedky dáme do hrnca a ľahko ich popučíme. Posypeme ich cukrom, pridáme lístky tymiánu, trochu nastrúhanej citrónovej kôry a necháme odstáť.
Zmes spolu zahrejeme a privedieme k varu. Podľa potreby podlejeme vodou. Po 20 minútach pridáme šťavu z 1 citróna. Premiešame a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Medzitým vriacou vodou vypláchneme 4 poháre s obsahom asi 350 ml.
Agar rozmiešame v troche vody, pridáme k čučoriedkam a krátko povaríme. Hotový džem rozdelíme do pohárov, zaviečkujeme ich, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre