Čučoriedkový džem

Čučoriedkový džem

Je čučoriedkový džem váš najobľúbenejší? Ak áno, je najvyšší čas skončiť s jeho nakupovaní a uvariť si vlastný. Výhoda čučoriedok je aj v tom, že toto ovocie nemusíte rozpoliť či vykôstkovať, tak ako iné druhy. Práca s ním je jednoduchá a rýchlejšia. Vyskúšajte ako chutí džem domácej výroby.

Rozpis na 4 poháre (objem 350 ml)

  • 2000 gčučoriedky

  • 500 gkrupicový cukor

  • 2 PLčerstvý tymián

  • 1 kscitrón

  • 10 gagar

Postup

  1. Čučoriedky dáme do hrnca a ľahko ich popučíme. Posypeme ich cukrom, pridáme lístky tymiánu, trochu nastrúhanej citrónovej kôry a necháme odstáť.

  2. Zmes spolu zahrejeme a privedieme k varu. Podľa potreby podlejeme vodou. Po 20 minútach pridáme šťavu z 1 citróna. Premiešame a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Medzitým vriacou vodou vypláchneme 4 poháre s obsahom asi 350 ml.

  3. Agar rozmiešame v troche vody, pridáme k čučoriedkam a krátko povaríme. Hotový džem rozdelíme do pohárov, zaviečkujeme ich, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.